RANOJUTARNJE CVRKUTANJE

Zašto Elon Musk tvita o pužu?

18.05.2018 u 14:33

Bionic
Reading

Elonu Musku ispadi na Twitteru nisu strani, ali tvitovi koje je odaslao u petak rano ujutro bili su uvrnuti čak i po njegovim mjerilima

Šef Tesle Elon Musk prvo je odaslao emotikon koji prikazuje puža, da bi potom prešao na alegoriju prema kojoj je čak i puž brži nego tempo kojim Muskova tvrtka Boring može kopati tunel ispod Los Angelesa.

'Njegovo ime je Gary i on je puž', napisao je Musk aludirajući, čini se, na lika iz crtića SpongeBob SquarePants Garyja Wilsona mlađeg. ' Ruga nam se svojom brzinom... Ali tvrtka Boring ti je za petama s petnastinom tvoje brzine i uskoro će biti na desetini! Počni se preznojavati.'

  • +2
Elon Musk i Grimes na Met Gali Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čini se kako se ti tvitovi odnose na nešto što je Musk rekao u Los Angelesu neki dan dok se razgovaralo o napretku tvrtke Boring u gradnji mreže tunela za transport ispod Los Angelesa. 'Želimo biti brži nego puž, što je daleko teže no što zvuči', ustvrdio je dodavši kako im je cilj kopati desetinom brzine hodanja, što znači kako bi jednu milju (oko 1,6 kilometara) mogli iskopati svakih 3,3 sata.

Prošlog je tjedna Musk objavio snimku prototipa vozila za tunel, uz najavu kako će je pitanje mjeseci kad će ju ljudi moći početi koristiti, i to besplatno, piše Business Insider.

KAKAV LIK

Koje to sve kompanije vodi neumorni Elon Musk?

Pogledaj galeriju