DOMAĆE APLIKACIJE

Zaigrajte Kviskoteku na iPhoneu

29.06.2015 u 15:39

Bionic
Reading

Televizijski kviz Laze Goluže koji je žario i palio '80-tih godina prošlog stoljeća dobio je verziju u vidu aplikacije za iOS. Uskoro slijede aplikacije za Android i Windows Phone, kao i za Facebook

Aplikacija Kvisko, doduše, ne nudi sve igre iz 'Kviskoteke', već samo jednu od najpopularnijih - igru asocijacija. Od vas se očekuje rješavanje asocijacija iz raznih područja, putem kojeg ćete provjeriti znanje i vještinu logičkog zaključivanja.

'Lazu Golužu upoznao sam prije skoro desetak godina, kada smo za Novu TV postavljali nove epizode 'Kviskoteke'. Iako je kviz tada ukinut nakon jedne sezone, ostali smo u kontaktu.

Kako je Goluža oduvijek bio vizonar i nebrojeno puta se dokazao inovacijama na polju igara, razvijanje aplikacije namijenjene novim generacijama jednostavno se nametnulo samo od sebe', kaže Branko Kobali, vlasnik tvrtke Intech, iz koje je potekla inicijativa za moderniziranje legendarnog kviza.

Kvisko je napravljen u suradnji s Golužom, koji je zadržao sva prava na intelektualno vlasništvo. Od osnovne ideje do beta verzije prošlo je oko godinu dana. 'Financirali smo ga vlastitim sredstvima, a cijena je bila prihvatljiva', tajnovit je Kobali.


Osim Goluže, koji i dalje vrijedno sastavlja pitanja te slaže kombinacije, i Kobalija kao inicijatora aplikacije, u razvoju softvera sudjeluje tvrtka Infinum. Brojni prijatelji su pomogli i dalje pomažu idejama i savjetima, dodaje Kobali.

Igra je trenutno besplatna. Razmišlja se o mogućim oblicima monetizacije, među kojima je i kupovina u sklopu aplikacije. Zasad je dostupna samo za iOS. Verzije za Android i Windows Phone, kao i za Facebook, možemo očekivati u skoroj budućnosti. 'Bit će još zanimljivih noviteta, poput primjerice prave verzije za više igrača', najavljuje Kobali.