DIGITALNI GRAD

Zagreb se pohvalio novom e-uslugom, hoće li vam trebati?

25.05.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Službena stranica Zagreba na Facebooku u srijedu se pohvalila novom uslugom na platformi e-Zagreb. Građani glavnog grada sada mogu, iz udobnosti svoje fotelje, izvaditi - ni manje ni više - izvadak iz zbirke kupoprodajnih cijena

'Kada ste posljednji put pribavili dokument koji izdaje neko upravno tijelo, rasterećeni i bez stresa? U okviru projekta digitalizacije usluga Gradske uprave, e-ZAGREB, predstavljena je prva u potpunosti digitalizirana usluga koja štedi vrijeme i novac! Radi se o e-usluzi izdavanja izvatka iz zbirke kupoprodajnih cijena. Koje su sve koristi za građane, saznajte niže', navode gradski službenici na Facebooku.

Teško je vjerovati da će Zagrepčani pohrliti vaditi izvatke iz zbirke kupoprodajnih cijena, koji inače služe boljoj procjeni vrijednosti nekretnina, no Grad se na Facebooku hvali time da se digitalizacijom ove, a i svih budućih usluga na e-Zagrebu, 'bolje planira vlastito vrijeme', dodajući i da je usluga dostupna 24 sata na dan te kako štedi troškove odlaska na lokacije gradske uprave.

Komentari na društvenoj mreži ilustriraju da građani baš i nisu previše oduševljeni novom opcijom.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je u srijedu da će se u sustavu e-Zagreb uskoro moći izvaditi i rješenje za postavljanje otvorenih ljetnih terasa, ali i rješenja za postavljanje pokretnih naprava za organiziranje manifestacija.