NOVA NADOGRADNJA

Za Bing stiže i pretraživanje razgovorom

15.08.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Još neko vrijeme će se pričekati za integriranje virtualnog pomoćnika Cortana u Bing tražilicu, vrlo vjerojatno do sljedeće inkarnacije Windows operativnog sustava. Ipak, u Microsoftu već sada rade na mogućnostima pretraživanja interneta koje su 'prirodnije' za ljude, što bi se trebalo povezati s Cortanom...

'Porazgovarajmo', stoji u službenom blogu Microsofta namijenjenog internetskoj tražilici Bing, gdje se predstavlja mogućnost postavljanja upita na nešto jednostavniji način. Nakon postavljanja pitanja 'Tko je predsjednik SAD-a?' moguće je postaviti i sljedeće vezano pitanje poput 'Koliko je visok?' ili 'Koliko je star?', na što će Bing uredno odgovoriti.

Tražilica će bez problema odgovoriti i tko je glumio Morpheusa u filmu Matrix, nakon čega će reći i koliko traje film - ako to internauta zanima, naravno. Jedini problem u svemu je ograničenost tržišta koja će za sada dobiti ovakvu mogućnost pretraživanja:



'Ova poboljšanja se izgrađuju na opsežnoj osnovi koju smo izradili za Bing platformu, što se tiče ulaganja i razgovornog razumijevanja. Ovo je dugo putovanje, a očekujemo niz dodatnih poboljšanja u danima koji slijede', stoji na službenim stranicama.

Google takve opcije ima već neko vrijeme, no možda je najznačajnije to da Bing nikako ne uspijeva zaživjeti van tržišta SAD-a.
342525,339469,320797,33632