NOVI PROGRAM

YouTube traži heroje, jeste li jedan od njih?

26.09.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Googleov video servis online novim programom traži gledatelje voljne upustiti se u moderiranje objavljenih komentara i videa

Zadnjih nekoliko godina komentari ispod videa stalan su izvor problema za YouTube. Uz više od milijardu korisničkih računa nije teško zamisliti što se sve može naći i pročitati među njima, pa tako i sadržaja koji YouTubeu donosi loš publicitet i reputaciju.

Dosad su vlasnici kanala bili odgovorni za uvođenje reda među komentarima na svojim video zapisima. YouTube se u to miješao samo kad je bilo nužno. Sad traže vašu pomoć.

Odlučite li se uključiti u program Heroes, zauzvrat ćete dobiti pristup dodatnim alatima za moderiranje, kao i mogućnost testiranja novih značajki YouTubea prije no što postanu dostupne javnosti. Morate biti stariji od 18 godina (ili 13, ako imate dozvolu roditelja ili skrbnika).


YouTube će vam dodjeljivati nagradne bodove korisnicima za obavljanje raznih zadaća. Primjerice, dobit ćete bod za ispravnu prijavu videa koji ne slijedi YouTubeove smjernice ili deset za najbolji odgovor na forumima za korisničku podršku.

Pomoću tih bodova moći ćete otključati pristup raznim razinama programa i primati nagrade. Počet ćete na prvoj razini, na kojoj ćete moći vidjeti upravljačku ploču programa i početi zarađivati bodove. Na petoj, najvišoj razini bit ćete nagrađeni prilikom za rani uvid u nove proizvode i prijaviti se za nešto što u YouTubeu nazivaju Heroes Summit

Prijaviti se možete ovdje

Zajednica youtubera nije baš zadovoljna predloženim programom.Najviše su zabrinuti zbog toga što će moderatori više razine moći masovno označavati video zapise, a dvoje i oko toga hoće li se YouTube imati dovoljno osoblja koje bi se nosilo s pritužbama na moderatore.