KAO I GOOGLE

Yahoo želi njuškati po vašoj pošti

03.06.2013 u 11:57

Bionic
Reading

Od 3. lipnja Mail Classic više ne postoji, a Yahoo nas prisiljava na prebacivanje na novu inačicu i inzistira na prihvaćanju novih uvjeta korištenja. Ako vam se to ne sviđa, tko vam je kriv - potražite drugi servis

Točnije, češljat će i analizirati vašu poštu kako bi 'isporučili nove proizvode, relevantne oglase i zaštitu od zlorabe', stoji u novim pravilima korištenja. Proces će biti automatiziran, piše Tech Crunch.

Možete zatražiti da vam ne prikazuju oglase (putem alata Ad Manager), ali ako ne želite da vam pošta bude skenirana, potražite drugi servis.

Yahoo to doslovno kaže - preuzmite svoju poštu ili zatvorite korisnički račun. Koristite li uslugu Premium Mail Plus, u slučaju otkazivanja dobit ćete povrat novca.

Nova verzija webmaila na kojem su mnogi od nas otvorili svoje prve samostalne e-mail adrese predstavljena je u prosincu prošle godine.

Ukidanje podrške za Classic najavio je tijekom travnja, ali novi uvjeti korištenja i politika zaštite privatnosti nisu spominjani sve dok korisnicima Classica nisu poslani e-mailovi u kojima ih se obavještava kako moraju prijeći na novi servis. Što je, blago rečeno, neobično i neuobičajeno za servis s tolikim brojem korisnika.

No one kojima se čini kako je riječ o udaru na privatnost podsjetit ćemo kako Google sličnu praksu provodi već godinama.