VELIKO ČIŠĆENJE

Yahoo bi vam mogao oteti mail

13.06.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Ako tijekom zadnjih 12 mjeseci niste nijednom otvorili svoju e-poštu pri Yahoou, moglo bi se dogoditi da ostanete bez svog korisničkog računa. Ili da se dokopate nekog koji ste uvijek željeli

Ta je tvrtka na svom službenom blogu objavila kako nećete moći zadržati Yahooov ID ako ga ne koristite. To znači da bi se mogli osloboditi jednostavni i lako pamtljivi korisnički računi, kao što su na primjer hrvoje@yahoo.com ili sanja@yahoo.com.

Sredinom srpnja moći ćete se prijaviti za ID po vašem izboru. Do sredine kolovoza javit će vam koji su dostupni. Naravno, dobit ćete i priliku zadržati svoj ID. Sve što trebate napraviti jest logirati se bar jednom na bilo koji servis kojim upravlja Yahoo do 15. srpnja. Želite li ga zadržati i nakon toga, morat ćete se logirati bar jednom godišnje.

Nije objavljeno koliko je korisničkih računa neaktivno. Yahoo, piše PC World, nastoji privući više korisnika za servise kao što su Flickr, vremenska prognoza, webmail i tražilica.

ID se također koristi za pristup sadržaju po mjeri putem kojeg je moguće primati obavijesti o, recimo, sportskim rezultatima, vremenskoj prognozi, vijestima i slično.