SUPERBRZO

Xiaomi ima novi punjač koji smartfon puni za samo 17 minuta

27.03.2019 u 13:02

Bionic
Reading

Punjač snage 100 W dvostruko je brži od sadašnjeg rekordera i višestruko brži od ogromne većine punjača u redovnoj ponudi

U kineskoj tvrtci Xiaomi napravili su punjač snage 100 W, koji bi praznu bateriju kapaciteta 4.000 mAh trebao u potpunosti napuniti za 17 minuta. Pokaže li se kako je to doista tako, nadmašit će konkurente iz tvrtke Huawei, koji su razvili punjač snage 55 W, ali i daleko nadmašiti sve ostale.

11 lakih savjeta

Korisni trikovi za smartfon bez kojih nećete moći živjeti

Pogledaj galeriju

Usporedbe radi, trenutno je teško naći pametni telefon čije punjenje traje kraće od 80-90 minuta jer je većina današnjih punjača snage između 15 i 30 W. Trenutni rekorder je Oppo s punjenjem SuperVOOC i punjačem snage 50 W, koji smartfon s baterijom od 4.000 mAh napuni za nešto više od pola sata.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Liliputing

Predsjednik Xiaomija Lin Bin je na društvenoj mreži Weibo podijelio video u kojem je prikazan pametni telefon s baterijom od 4.000 mAh kako se puni od nula do 50 posto za nevjerojatnih sedam minuta, dok mu za preostalih 50 posto trebalo dodatnih deset minuta.

Novi punjač trebao bi krenuti u masovnu proizvodnju i vjerojatno će se naći u paketu s mobitelima iz serije Redmi. Nije poznato kad bi se točno to moglo dogoditi, piše Next Week.