je li moguće?

Apple mijenja politiku oko baterija u svojim smartfonima?

07.03.2019 u 09:02

Bionic
Reading

Appleova politika dosad je bila da kupci koji su u iPhone ugradili komponente koje nisu originalne nemaju pravo na službeni servis. To se, izgleda, mijenja

Appleove smartfone s baterijama trećih dobavljača bit će moguće popravljati u trgovinama te tvrtke, kao i kod ovlaštenih servisera, navedeno je u internom dokumentu koji je procurio u javnost.

TEHNO preporuke

Kako brže napuniti smartfon? Evo četiri savjeta

Pogledaj galeriju

Appleova politika dosad je bila da kupci koji su u iPhone ugradili komponente koje nisu originalne nemaju pravo na službeni servis. Drugim riječima, mogli ste sami zamijeniti bateriju, ali ste morali biti spremni odreći se službene Appleove podrške.

Pokaže li se kako su objavljeni dokumenti autentični, moći ćete odnijeti iPhone na servis i ako ste ugradili bateriju koja nije originalna, bez obzira radi li se o kvaru baterije ili neke druge komponente.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Tehničari će zamijeniti neispravnu bateriju originalnom uz standardnu naknadu. Navodno će biti ovlašteni zamijeniti i cijeli uređaj ako procijene kako kvar to opravdava.

Apple (i drugi proizvođači) dosad su se opirali (ili barem otežavali) zamjenu baterija između ostalog i zato što taj zahvat produljuje životni vijek smartfona i usporava zamjenu starog uređaja novim, piše Verge.