TEHNO SAVJETI

Windows laptop ste spojili na struju, no i dalje se ne puni? Postoji rješenje

26.01.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Instalirali ste nove Windowse i vaš laptop odjednom odbija prihvatiti punjač? Ne očajavajte - postoji solucija unutar samog operativnog sustava koja bi vam mogla biti od koristi

Nadogradnja na Windowse 10 službenim je odlaskom podrške za Windows 7 polako iz opcije prerasla u prioritet, što zbog novog softvera, što zbog nadogradnji koje sustav čuvaju od brojnih propusta i napada. Problem je, doduše, što dolaskomo 'novog' softvera neka starija računala odjednom odbijaju prihvatiti punjač. Ako spadate među korisnike koji su iskusili ovaj neugodni problem, ne brinite jer postoji rješenje.

Ako vaš laptop odbija puniti bateriju unatoč tome da ju je prepoznao i unatoč tome da je spojen na struju, prvo ćete htjeti ući u Device Manager. Aplikaciju možete pozvati tako da pritisnete start i u rubriku za pretragu upišete Device Manager.

Kliknite na stavku Batteries i vidjet ćete dvije postavke: Microsoft AC Adapter i Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery.

Desnim klikom na svaku od navedenih stavki birajte Uninstall device kako biste ih deinstalirali. Ako se bojite da ćete time upropastiti svoje računalo - ne brinite zato jer će Windows ponovno instalirati drivere pri idućem pokretanju. Nakon što ste izbrisali drivere, ugasite laptop i isključite kabel punjača. Ako računalo ima izmjenjivu bateriju, izvucite ju i nakon toga ju ponovno spojite. Ukopčajte kabel punjača u računalo i ponovno ga pokrenite. Nakon što se pokrene kliknite na ikonicu baterije i provjerite ako se laptop puni.

Naravno, ova metoda nije stopostotno iskoristiva na svim brendovima prijenosnika, no svejedno ima smisla - pogotovo ako je alternativa odlazak servisu i potencijalno plaćanje cijene popravka, zaključuje Cnet.

TEHNO PREGLED

Tražite novi laptop? Evo deset prijedloga s Windows 10 operativnim sustavom

Pogledaj galeriju