OPREZ JE MAJKA MUDROSTI

Windows 10 više ne briše datoteke nasumično, ali na nadogradnju ćemo morati još pričekati

10.10.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon što su prvu inačicu morali brže-bolje povući zato što je po instaliranju nasumce korisnicima brisala datoteke na računalima, u Microsoftu ponovno objavljuju listopadsku nadogradnju za Windows 10. Ali ne svima

U Microsoftu tvrde kako su problemi s gubljenjem podataka nakon instalacije listopadske nadogradnje za operativni sustav Windows 10 bili ograničeni na razmjerno mali broj korisnika (oko jedan posto).

Kako je rekao direktor Microsoftovog programa upravljanja za Windows Servicing and Delivery John Cable, istražili su sve prijavljene slučajeve, otkrili i popravili sve poznate probleme s nadogradnjom i proveli internu reviziju.

TEHNO SAVJETI

Računalo je sporo? Znamo kako mu možete pomoći

Pogledaj galeriju

Ponovljena listopadska nadogradnja Windowsa 10 prvo će biti isporučena članovima programa Windows Insiders pa tek potom ostalim korisnicima, nakon što u Microsoftu temeljito prouče povratne informacije i prikupljene dijagnostičke podatke.

Čini se kako je problem bio u računalnom bugu koji se pojavio kod korisnika Windowsa 10 koji su uključili značajku Known Folder Redirection.

U Microsoftu su ju uveli s listopadskim izdanjem kako bi poznate prazne i duplicirane mape bile obrisane. No, reklo bi se kako se operativni sustav nije zaustavio samo na praznim mapama. Rješenja za taj bug upravo su u postupku testiranja u sklopu programa Windows Insiders.

Članovi te zajednice upozoravali su na neke od tih problema i prije no što je listopadsko izdanje objavljeno. Čini se kako su to u Microsoftu priznali jer u toj tvrtci mijenjaju alat za prikupljanje povratnih informacija kako bi testerima omogućili označavanje ozbiljnosti problema na koje upozoravaju, piše Verge.