NOVE MOGUĆNOSTI

Windows 10 uskoro će biti mnogo ugodniji očima

06.09.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Prema informacijama stranice Windows Central, Microsoft je već dobrano u razvoju sljedeće važnije nadogradnje za Windows 10, poznate pod kodnim imenom Redstone 2

Svi u sklopu programa Windows Insider već neko vrijeme imaju priliku testirati nadolazeće izdanje Windows 10. Redstone 2 za sada ne donosi mnogo noviteta u smislu značajki odmah vidljivih korisnicima, već se više poliraju stvari ispod haube, piše Windows Central.

Noviteti svakako stižu na testiranje u skorije vrijeme. Microsoft radi na novitetu za Windows taskbar, nazvan People Bar, a koji bi trebao prikazivati novije i aktivne kontakte odmah u desnom kutu alatne trake. Ovi kontakti će se povući iz Skypea, GroupMe ili čak Officea, a zahvaljujući tomu, korisnici će brzo moći početi komunicirati jedan s drugim.


Drugi novitet koji će ugledati svjetlo dana u nadolazećoj nadogradnji je Blue Light. U pitanju je postavka sustava koja će poput aplikacije f.lux moći upravljati balansom bijele boje kako bi prikaz bio ugodniji za oči - i omogućio normalan bioritam onima koji vole ili moraju provesti cijeli dan/noć za računalom.