JESENSKA NADOGRADNJA

Windows 10 kreće u rat protiv malwarea - stiže nam inteligentni antivirus

28.06.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Najveća prednost ovog sustava je mogućnost zaštite vašeg računala od još nepoznatih oblika malwarea i virusa

Jesenska nadogradnja za Windows 10 donosi nam pravu hrpu sigurnosnih nadogradnji napravljenih kako bi se sukobile sa sve češćim napadima virusima i malwareom. U nadavnoj objavi na službenom blogu, Microsoft je potvrdio dolazak velike nadogradnje koja će pojačati Windows Defender Advanced Threat Protection - uslugu koja rane znakove infekcije. Sudeći prema izvješću CNET-a, Microsoftov Rob Lefferts rekao je da će ova nadogradnja koristiti podatke iz Redmondove usluge temeljene na oblaku kako bi stvorila umjetnu inteligenciju koja uništava i prepoznaje viruse te uvelike pomaže suzbijanju cyber-napada.

Umjetna inteligencija će na učinkovit način prepoznavati simptome infekcije, locirati datoteku koja stvara probleme i baciti ju u karantenu prije nego što napravi nered. Umjetna inteligencija će stvoriti specijalni potpis za prijetnju koji će pomoći ostalim vlasnicima Windowsa da preduhitre virus prije nego što se raširi. Lefferts tvrdi da oko 96 posto cyber-napada koristi novi malware, što znači da značajka automatske detekcije može puno pomoći. Sigurnosnim firmama obično treba neko vrijeme da proizvedu kontramjere za virus, a novi inteligentni antivirus mogao bi spasiti računala u puno kraćem roku.

Premda će novi zaštitni softver prvo stići na računala za poduzetnike, Microsoft ga planira dostaviti i običnim kućnim korisnicima. Nadalje, kompanija želi da ATP podržava i druge platforme pored Windowsa. Nadogradnja sa usavršenom zaštitom u distribuciju kreće između rujna i listopada ove godine.