COMPANION MODE

WhatsApp uskoro dobiva novu opciju koja će oduševiti vlasnike više telefona

14.11.2022 u 10:16

Bionic
Reading

Najnovija izvješća insajdera potvrđuju dolazak povezivanja više Android smartfona s jednim WhatsApp računom, a testiranje počinje u sklopu nove bete

Prošlog smo mjeseca u beti WhatsAppa za Android dobili posebnu verziju 'companion modea' koja korisnicima omogućava povezivanje postojećeg WhatsApp računa na tablet s Androidom, a ovog mjeseca stiže ona koja radi na smartfonima.

Premda nije poznato kad će 'poboljšana verzija' ovog načina rada stići na telefone, ona se počela pojavljivati na nizu beta računa, što bi moglo značiti uskoro, piše WaBetaInfo.

Kao što se da vidjeti na slici ekrana, vrlo se lako može provjeriti može li se vaš postojeći račin spojiti na sekundarni mobilni uređaj. Sve što trebate napraviti je otvoriti opcije unutar ekrana za registraciju kako bi vidjeili opciju za povezivanje drugog uređaja 'Link device'. Ako vidite tu opciju, to znači da sa vaša beta verzija WhatsAppa može spojiti na drugi smartfon.

Nakon povezivanja na drugi telefon, svi razgovori bit će dostupni na oba uređaja. S obzirom da se ipak radi o beta verziji, neke će značajke ostati nedostupne - poput one za praćenje lokacije uživo, kao i uređivanja lista objava i naljepnica.

Značajka trenutno podržava do četiri uređaja, s time da su razgovori i dalje enkriptirani - nezavisno o tome koji smartfon koristite.

'Companion mode' za više Androida dostupan je samo nekim korisnicima WhatsAppove najnovije bete, a navodno će doći većem broju ljudi tijekom sljedećih tjedana. Služben datum izlaska značajke za 'širu javnost' još nije poznat.