smartfon, tablet, računalo

Pripremite se: WhatsApp ima ugodno iznenađenje za vlasnike više uređaja

29.04.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Najnovija beta WhatsAppa otkriva Metine planove o značajki koja će omogućiti istovremeno korištenje jednog računa na nekoliko uređaja

WhatsApp radi na značajki koja korisnicima dozvoljava korištenje istog računa na više smartfona, tableta, računala i tako dalje. Prema izvješću WaBetaInfoa, novi ekran u izborniku registrira uređaj koji koristite kao 'supotnika' skeniranjem koda na glavnom uređaju, premda trenutno ne postoji kod koji bi se skenirao.

Ekran koji je pronađen u prijašnjim beta verzijama prikazuje mogućnost sinkronizacije nedavnih poruka između više uređaja čak i kad su enkriptirane. Taj ekran, usporedno sa 'prijavom uređaja kao suputnika' potvrđuje Metine namjere o dodavanju funkcije povezivanju nekoliko uređaja u radnu cjelinu, piše Verge.

Oba izbornika su pronađena u beta verziji za Android što implicira da će značajka podržavati dopisivanje na sekundarnom telefonu ili tabletu. Trenutno nije jasno hoće li značajka biti dostupna i na iOS-u, premda se pretpostavlja da će s vremenom stići i na Appleove uređaje.

WhatsApp trenutno podržava korištenje jednog računa na više uređaja pod uvijetom da je jedan od njih računalo. Značajka se zove Linked Devices i dostupna je na Androidu i iOS-u.