moći ćemo se i odjaviti

WhatsApp bi uskoro mogao postati još bolji, pronašli smo tri novosti na kojima se radi

07.04.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Metina popularna aplikacija za dopisivanje i pozive uskoro bi mogla dobiti nekolicinu novih i vrlo zanimljivih značajki

Facebook već godinama nastoji približiti WhatsApp ostatku njihovog ekosustava. Aplikacija za digitalno dopisivanje i pozive nadograđuje se već godinama, a nova kolekcija značajki mogla bi ju približiti iskustvu na koje smo navikli u Messengeru ili čak Instagramu. Datumi dolaska ovih značajki ili šansa da ikad izađu još nisu poznati, no insajderi tvrde da Meta na njima uistinu radi.

Reakcije na poruke

Korisnici WhatsAppa će skoro moći slikovno reagirati na poruke, kao što to već rade na Instagramu i Facebooku. Radne verzije ove značajke navodno je opazio WABetaInfo, a njezina funkcija su reakcije na poruke uz pomoć šest emojija. Korisnici će reakcije na poruke moći koristiti u individualnim i grupnim razgovorima. Nadalje, korisnici će moći deaktivirati podsjetnike na reakcije pomoću posebnog izbornika.

Odjava iz WhatsAppa

Prema još jednom izvješću WaBetaInfoa, WhatsApp testira novu značajku pod imenom 'odjava' koja će zamijeniti opciju za 'brisanje računa'. Kao što je to situacija sa Facebookom i ostalim društvenim mrežama, nova će značajka omogućiti odjavljivanje iz WhatsAppa što ide rukom pod ruku sa radom na nekoliko zasebnih uređaja. Opcija za odjavu je opažena u novoj beta verziji WhatsAppa te bi trebala izaći u isto vrijeme na Androidu i iOS-u.

Reelsi kao na Instagramu

WhatsApp radi na novoj značajki koja će omogućiti gledanje Reelsa unutar WhatsAppa. Riječ je o dijelu planirane integracije popularne aplikacije sa ostalim predstavnicima Metinog softverskog ekosustava.