VISOKA REZOLUCIJA

WhatsApp donosi promjene u dijeljenje videa, evo što su pripremili

23.08.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Popularna aplikacija u najnovijoj beti testira mogućnost slanja videozapisa u najvećim rezolucijama do sad

WhatsApp u beti neprestano dodaje značajke i poboljšanja svojoj platformi. Samo u kolovozu 2023. insajderi su uočili testiranje podršku za više računa, zakazivanje poziva nalik Zoomu i autentifikaciju pristupnih ključeva. Usluga je na stabilnom kanalu uvela dijeljenje zaslona u video pozivima i mogućnost dijeljenja slika visoke razlučivosti. Nakon objave potonjeg, WhatsApp je također najavio kako će na platformi uskoro uvesti i dijeljenje HD videozapisa. Samo nekoliko dana kasnije, čini se da je značajka postala aktivna.

Android Police izvještava da dijeljenje videa u HD-u (1280x720) postaje dostupno sve većem broju korisnika zaključno s međugradnjom v2.23.16.76. Riječ je, podsjetimo, o beta verziji aplikacije - službena verzija još nema ovu značajku.

Proces slanja HD videozapisa na WhatsAppu isti je kao i za slike visoke rezolucije. Odaberite videozapis koji želite podijeliti, a zatim dodirnite gumb HD na gornjoj alatnoj traci uređivača videozapisa. Pojavit će se dijaloški okvir koji prikazuje razliku u razlučivosti i veličini između standardne i HD kvalitete. Potvrdite svoj odabir dodirom na HD kvalitetu, a zatim dodirnite gumb za slanje.

Imajte na umu da čak i ako snimite video u 8K, WhatsApp će ga podijeliti u razlučivosti do 720p. Unatoč tome, ovo je još uvijek pristojan skok od prethodnog ograničenja razlučivosti aplikacije od 480p. Osim toga, uvijek možete zaobići ovo ograničenje slanjem videa kao dokumenta.

Kao i što je slučaj kod slika, HD videi će zauzeti znatno više prostora, a njihovo slanje i zaprimanje također će trajati duže, pogotovo ako ste na sporoj vezi. Svi videozapisi poslani u rezoluciji 720p u razgovorima će se pojaviti s oznakom 'HD'.

Ako WhatsApp koristite za dijeljenje puno medija sa svojim prijateljima i obitelji, razmislite o korištenju HD opcije samo kada dijelite neke važne ili lijepe fotografije i videozapise. Nitko ne želi da manje važne datoteke pojedu prostor za pohranu.