DJED MU JE R2D2

WALL-E ima novog najboljeg prijatelja – robota MiP!

11.07.2014 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon popularnog RoboSapiena, inovatori iz kompanije WowWee nedavno su na tržište izbacili novo čudo robotike – malenog robota MiP

Prije točno šest godina svijet je poharala WALL-E-manija. Disneyev studio Pixar opet se dokazao kao vodeća filmska kuća u području animiranih filmova. I klinci i odrasli su poludjeli za malenim sentimentalnim robotom koji prerađuje i kompresira stari metal.

Kakve veze ima WALL-E s današnom tehnologijom? Odgovor nam daje WowWee, kompanija sa sjedištem u Hong Kongu, koja se posljednjih desetak godina ističe u dizajnu i proizvodnji robota. Naime, prije nekoliko tjedana inovatori iz te kompanije predstavili su svoj novi produkt – robota MiP. Riječ je o malom robotu (visok je svega petnaest centimetara) koji je opremljen svakakvim čudima. On ima u sebi ugrađen žiroskop koji mu omogućuje da balansira na svoja dva kotača, a opremljen je i senzorima za pokret i zvuk pomoću kojih se samostalno kreće po prostoru.

WALL-E ima novog najboljeg prijatelja – robota MiP!


Robotom se može upravljati pokretima ruku i zvukovima, kao i pomoću Google Play aplikacije preko pametnih telefona. MiP ima nekoliko načina funkcioniranja – riječ je o robotu koji pleše, prenosi (predmete svoje težine), izvodi trikove, samostalno luta po prostoriji, a u slobodno vrijeme i boksa protiv svojih frendova i kolega.

Iako MiP vanjštinom ne liči na protagonista iz gorespomenutog crtića, šuška se da se ekipa iz kompanije WowWee ugledala na EVE dok su ga dizajnirali. Okej, ovaj malac nije EVE – on ne leti ni ne posjeduje laserski pištolj. No, sličnosti u izgledu ipak postoje.

Kako ovaj robotić funkcionira i što sve može i zna pogledajte u kratkom videu. Nadamo se da će gospoda inženjeri ubrzo smisliti nekog novog malca koji neće znati boksati, ali će znati prati prozore, kuhati ručak i obavljati ostale kućanske poslove. Gospodo inženjeri – na posao!