ŠOKANTNI PRIZORI

Vulkan u džepu: Evo kako izgleda kada smartfon eksplodira

09.10.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Svi smo čuli za priče i vidjeli smo posljedice: opekline, materijalna šteta i spaljen uređaj. Ono čemu je malo tko posvjedočio je sama eksplozija

Sudeći prema dostupnim snimkama, ekplozije mobilnog uređaja sve su osim bezazlenih.

Trenutak eksplozije zabilježen u ovim kratkim videima izgleda prilično spektakularno. Sigurnosna kamera zabilježila je nešto slično plavoj erupciji koju u stopu slijede plamen i prilično zapaljena košulja.

Plavi plamen

Zaposlenik hotela u Indoneziji je, nasreću, prošao bez ozbiljnih ozljeda. Njegov telefon je, u drugu ruku, spreman za put u koš ili nazad u dućan. U videu možemo primjetiti očigledni porast temperature koju je muškarac krenuo provjeravati svega sekundu prije nego što mu je uređaj doslovno eksplodirao u lice. Ono što je slijedilo je mahnito kotrljanje po podu i još brže skidanje zapaljene košulje.

Drugi slučaj svjedoči o vrlo sličnoj eksploziji u džepu košulje muškarca na radnom mjestu.

Uzročnici ovih havarija zbilja su brojni. Od serijske greške na bateriji, preko previsoke sobne temperature, pa sve do oštećenja samog uređaja ili korištenja neslužbenih punjača niske kvalitete. 

Kako se zaštititi?

Planirate li izbjeći spektakularnu eksploziju smartfona u vašem džepu, predlažemo da koristite punjač koji ste dobili u paketu s uređajem. Ako već kupujete drugi brend, budite sigurni da je riječ o nečemu kvalitetnom - po mogućnosti s certifikatom proizvođača samog uređaja.

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei