TEHNIČKI PROBLEMI

Vozači Hyundaija Sonate i Tesla Modela S, oprez!

21.11.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Zbog problema sa stop-svjetlima južnokorejski proizvođač automobila Hyundai povući će više od 300 tisuća vozila modela Sonata, a američki proizvođač automobila Tesla Motors zbog problema sa sigurnosnim pojasevima povlači 90 tisuća luksuznih električnih automobila Model S

Zbog mogućnosti da nakon upotrebe kočnice stop-svjetla ostanu stalno upaljena, prema pisanju Al Jazeere, Hyundai će opozvati sve Sonate proizvedene 2011. i 2012.

Problem stvara propadanje jastučića smještenog između pedale kočnice i klipa zaduženog za gašenje svjetla. Kompaniji nisu prijavljeni sudari ili povrede uzrokovani ovim problemom, a vlasnici problematičnih vozila bit će obaviješteni kad mogu dovesti auto na popravak.

Tesla Motors svoje je klijente e-poštom obavijestio o mogućnosti da im u slučaju nesreće sigurnosni pojasevi ne bi pružili potpunu zaštitu.

Pojačan oprez kompanije izazvao je kupac Modela S iz Europe koji je prijavio da mu se uslijed okretanja prema zadnjem sjedištu, kako bi popričao sa svojim suputnicima, sigurnosni pojas sam otkačio.

Na dosada ispitanih tri tisuće vozila nije otkriven nikakav problem, no u kompaniji su odlučili povući cijelu flotu od 90 tisuća ovih luksuznih električnih automobila.