NOVO U PONUDI

Vip pokrenuo gamificirani Forum

20.08.2013 u 15:29

Bionic
Reading

U pitanju je nova je online platforma, namijenjena ljubiteljima gadgeta i rasprava koja će, uz standardne forumske sadržaje, ponuditi korisne savjete, ali i rangiranje forumaša i sadržaja

U Vipu su novi forum, naime, zamislili kao platformu za skupljanje i razmjenu znanja vezanih za telekomunikacijske usluge.

Primjerice, moći ćete usporediti modele mobitela i tarifne opcije, saznati kako prebaciti fotografije sa svog smartphonea ili kako koristiti neku aplikaciju.

Pogledali smo ga tek nakratko. Prvi dojam: palac gore za izgled i preglednost.

Vip Forum sadrži i posebne funkcionalnosti poput tražilice u koju korisnici jednostavno mogu utipkati pitanje i vrlo brzo doći do već postojećeg odgovora, kojeg mogu ocijeniti kao rješenje koje im je (ili nije) pomoglo.

Uz forumaše, svojim će odgovorima, primjedbama i sugestijama biti prisutni i Vipnetovi djelatnici.

Forum je podijeljen u nekoliko kategorija. Na temelju znanja, aktivnosti i angažmana na forumu, forumaši će biti rangirani se sukladno svojim zaslugama te će na taj način moći napredovati i graditi svoj imidž relevantnih društvenih komentatora.

Aktivnosti forumaša vrednuju se rang ljestvicom koja raznim forum aktivnostima (odgovaranjem na postove, teme, respektiranjem ostalih članova...) članu Vip foruma mogu donijeti privilegije i nagrade u kontekstu korištenja foruma. Dosezanjem određenog ranga, moći ćete 'otključati' mogućnosti dodavanja video zapisa, dodavanja slika u poruku, odabir više priloženih avatara i slično.

Forumu je moguće pristupiti i preko Vipnetove službene stranice na Facebooku, uz pomoć aplikacije Vip Forum. Sve što je objavljeno preko aplikacije istog trena postaje vidljivo i na Forumu i na Facebooku.

'Pokretanjem Vip Foruma željeli smo uspostaviti što neposredniju komunikaciju s korisnicima te im omogućiti da međusobno diskutiraju i razmjenjuju informacije - dati svima onima koji imaju što za reći dovoljno adekvatnog prostora da to i učine te korisnicima ujedno pružiti što ažurniju i kvalitetniju stručnu podršku.

Svima koji pronalaze interes u tehnologiji, telekomunikacijama i sličnim područjima, želimo omogućiti da sudjelovanjem u različitim temama i diskusijama dobiju priliku pokazati i s drugima podijeliti svoje iskustvo i stručnost. I to bez cenzure jer na Vip Forumu se cijeni znanje', rekao je Mario Cvitković, član uprave Vipneta

U testiranju funkcionalnosti sudjelovalo je deset beta testera iz online i novinarske zajednice. Testiranje je trajalo 15 dana, a testeri su na Vip Forumu proveli ukupno 4450 minuta ili 239 sati.