umjetna inteligencija

[VIDEO] Mladi Elvis pjeva, a prateći vokali su Sofia Vergara, Heidi Klum i Simon Cowell; pogledajte što sve deep fake može

14.09.2022 u 14:35

Bionic
Reading

U belgijskoj verziji popularnog showa Supertalent pojavio se natjecatelj koji je za svoj nastup iskoristio umjetnu inteligenciju te deep fake tehnologiju

Deep fake je pojam koji se pojavio još 2017. a pojednostavljeno označava tehniku stvaranja umjetne slike koja se temelji na umjetnoj inteligenciji. Svodi se na dodavanje slika, filmova i zvuka na neki izvorni sadržaj. Ipak, deep fake u kombinaciji s umjetnom iteligencijom odlazi i korak dalje, a rezultat možete vidjeti u nedavnom nastupu na belgijskom Supertalentu.

Naime, jedan od najtecatelja, Fleming Chris Umé, uz pomoć svoje kompanije Metaphysic nastupio je na Supertalentu kao pravi pravcati Elvis. Štoviše, s njim su nastupile i dvije prateće pjevačice te još jedan prateći vokal. Gledatelji uopće nisu vidjeli četvorku na pozornici jer su ispred njih bile kamere koje su na divovskom videozidu emitirale njihov nastup.

U cijelu star uplela se umjetna inteligencija te su na videozidu umjesto osoba koje su nastupale, bili prikazani mlada verzija kralja r'n'r-a Elvis te članovi žirija showa Sofia Vergara, Heidi Klum i Simon Cowell. Osim samog videa, umjetna inteligencija iskorištena je i za originalni Elvisov glas. Analizom originalnih audio zapisa samog Elvisa glas koji je zlazio iz računala istovjetan je onog mladog Elvisa, a cijela stvar nije bila ranije snimljena, nego se odvijala u stvarnom vremenu.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Supertalent