NOVE ZNAČAJKE

[VIDEO] Google je najavio masivnu nadogradnju za Android, pogledajte što sve stiže

11.03.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Kompanija će u najnovijem dodatku za Android uvesti mogućnost plaćanja parkinga glasom i transkripciju bez potrebe za spajanjem na internet

Google je najavio nekolicinu novih značajki i nadogradnji za popularne proizvode. Uz mogućnost plaćanja parkinga pomoću glasa sad se jednostavno može narediti 'Hey Google, pay for parking' unutar zona za parking ParkMobile te nakon toga pratiti upute. Nakon što završite transakciju putem Google Payja, moći ćete koristiti Asistenta za provjeru preostalog vremena parkinga.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Android

Tehnološki div također će izdati provjeru gramatičkih grešaka za Gboard. Značajka je izvorno bila dostupna za Pixel 6 prije nego što je početkom 2022. stigla i na druge modele Pixela. Nakon najnovije nadogradnje moći će ju koristiti svi korisnici Gboarda. Kompanija također naglasila da značajka zbog privatnosti korisnika izvršava sa samog uređaja, piše Engadget.

Aplikacija Android Live Transcribe dobit će nadogradnju u obliku načina rada koji ne ovisi o spajanju na internet.

Google TV ima novu karticu sa izdvojenim vijestima i recenzijama iz svijeta zabave - temeljene na filmovima i emisijama koje gledate. Članci također imaju poveznicu na filmove i emisije o kojoma pišu. Nadogradnja za Nearby Share olakšava slanje fotogarfija, videa i ostalih datotekama nekolicini obližnjih ljudi. Slanje većem broju ljudi traži instaliran Android 6 ili kasnije.

Ako želite skratiti vrijeme provedeno na telefonu, možda će vam se svidjeti novi widget koji prikazuje tri aplikacije koje najviše koristite. Također ćete moći kliknuti kroz očitanje preostalog vremena na uređaju, aktivirati fokus kako biste pauzirali aplikacije koje vam remete koncentraciju, kao i 'vrijeme za spavanje' koje utišava uređaj i mijenja boju ekrana u crno-bijelu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Končno, najavljen je i dolazak zamućene pozadine na portretima više osoba - ako imate Pixel ili Google One pretplatu. Alat za uređivanje zamućuje pozadinu nakon snimanja te može prepoznati stvari poput kućnih ljubimaca, hrane i biljaka - čak ćete moći retroaktivno primjeniti efekt na starije fotografije snimljene prije aktivacije opcije.

Nažalost, točan datum dolaska ovih značajki još je nepoznat.