što kažete?

[VIDEO] Apple nije ni blizu predstavljanja preklopnog iPhonea, no on već postoji

09.11.2022 u 15:17

Bionic
Reading

Na kartu preklopnih mobitela tijekom ove i proteklih godina zajahali su brojni proizvođači mobitela, no ne i Apple. Njihov plan je učiniti to u nekoliko nadolazećih godina, ali preduhitrili su ih Kinezi

Preklopni mobiteli polako nam se vraćaju na velika vrata. Proteklih godina pali su u zaborav, no razvojem tehnologije, konkretno savitljivih zaslona, ponovno dobivaju svoju primjenu.

Ako ste propustili, isprobali smo Samsungove preklopne modele Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Flip3 5G te Galaxy Z Fold3 5G.

Prema nekim informacijama, Apple bi preklopni iPhone mogao predstaviti najbrže 2025. godine, no ostaje vidjeti u kojem će se smjeru do tada razvijati mobilne tehnologije.

Ipak, preklopni iPhone već postoji, a izradila ga je ekipa youtubera pod nazivom Tech Aesthetics. Proces nastanka preklopnog iPhonea detaljno su objavili u videu.

Nastojali su ostaviti u uređaju što više originalnih dijelova, poput zaslona koji se pokazao dovoljno dobrim da bi funkcionirao kao preklopni te nije izgubio svoju funkcionalnost. Ipak, neke dijelove su morali sami ugraditi. Za sam mehanizam preklopa koristili su mehanizam iz Samsungovog Galaxy Z Flipa, no na kraju su se ipak odlučili za onaj Motorole Razr.

Kako bilo, pogledajte proces nastanka i finalnu verziju preklopnog iPhonea u kineskoj varijanti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tech Aesthetics