NOVOSTI IZ JABUČNJAKA

I to smo dočekali: iPad napokon dobiva iOS 16, a tu je i nadogradnja za iPhone

25.10.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Nadogradnja je najistaknutija u slučaju iPada koji konačno dobiva značajke iOS-a 16, uključujući dugo najavljivan Stage Manager

Apple je službeno izbacio najnoviju verziju iOS-a uparenu s iPadOS-om 16.1 i novim macOS Venturom. Što to znači za vlasnike iPada? Dolazak uređivanja u iMessage te povrat poslanih poruka u Mailu. Najnoviji softver sa sobom donosi i alat za multitasking Stage Manager.

Apple je izlazak iPadOS-1 16 odgodoio od rujna do kraja listopada, a razlog je upravo Stage manager koji, piše Verge, i nakon izlaska ima probleme s bugovima, čak i bez podrške za eksterni prikaz.

Što se iPhonea tiče, oni dobijaju notifikacije za aktivnosti uživo koje mogu koristiti vanjske aplikacije. Live Activities značajka je dizajnirana za lako praćenje kontinuiranog procesa u pravom vremenu - poput dostave hrane, dolaska taksija ili praćenja sportskih zbivanja. Telefoni s Dynamic Islandom aktivnosti uživo mogu pratiti i na vrhu ekrana.

  • +5
iPhone 14 Pro Max slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

iOS 16.1 sa sobom donosi još nekolicinu novih značajki. Vlasnici iPhonea moći će koristiti Fitness Plus bez Apple Watcha, dok će iPhone i iPad podržavati nov standard za povezivanje pametnog doma 'Matter'.