VELIK PROJEKT

Vertiv predstavio prefabricirana rješenja od strukturalnog drva

29.11.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je inovativnu Vertiv™ TimberMod verziju svog Vertiv™ Power Module i SmartMod™ portfelja, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umjesto čelika za prefabricirana modularna (PFM) rješenja podatkovnih centara, izvijestili su iz tvrtke

Vertiv je proširio dostupnost svog inovativnog rješenja, Vertiv TimberMod, na tržišta Sjeverne Amerike, Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA). Ova nova tehnološka opcija ističe se po svojoj ekološkoj osviještenosti, koristeći strukturalno drvo iz održivih izvora kako bi smanjila utjecaj na okoliš. Fokus Vertiv TimberModa na smanjenju emisija CO2 i iscrpljivanju resursa pokazuje se kroz upotrebu drva umjesto tradicionalnih materijala poput čelika, navode iz tvrtke.

Osim svoje ekološke prednosti, Vertiv TimberMod zadovoljava stroge građevinske zahtjeve i pruža izdržljivost u različitim uvjetima, uključujući otpornost na seizmičke aktivnosti i vjetrovite sile. 'Vertiv TimberMod ne samo da ispunjava potrebe održivosti i ekoloških normi, već i naglašava odgovornost tvrtke prema globalnim naporima za smanjenje emisija stakleničkih plinova', kažu iz Vertiva u priopćenju za medije.

'Posvećeni smo pronalaženju inovativnih rješenja koja mogu pomoći smanjiti ugljični otisak podatkovnih centara kroz korištenje ekološki prihvatljivih građevinskih materijala i procesa', istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik i voditelj odjela za integrirana modularna rješenja za EMEA regiju u tvrtki Vertiv. 'Uključivanjem materijala iz obnovljivih izvora, Vertiv TimberMod ne pruža samo ekološki prihvatljivu opciju, već svojim beskompromisnim performansama stvara pozitivan utjecaj na okoliš i na operativnu učinkovitost naših kupaca.'

'Iako drveni podatkovni centri nisu novost, postali su mnogo dostupniji sada kada veliki dobavljač modularnih podatkovnih centara nudi drvene varijante građevinskih blokova podatkovnog centra, uz inženjersko jamstvo da će ostati pouzdani', istaknuo je Vlad Galabov, direktor za cloud i podatkovne centre u tehnološkoj istraživačkoj i savjetodavnoj grupi Omdia.

Vertiv™ TimberMod je predstavljen na prošlotjednoj konferenciji za medije 'Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution' te je najnoviji dodatak rastućem portfelju standardnih i prilagodljivih prefabriciranih modularnih rješenja.

'Fleksibilnost kapaciteta Vertiv prefabriciranih modularnih rješenja čini ih idealnim izborom za podatkovne centre svih veličina, od malih i srednjih do hyperscale podatkovnih centara, nudeći skalabilnost i prilagodljivost koja se podudara s dinamičkim rastom poslovanja. Jednostavna implementacija i fleksibilnost ključne su značajke koje osiguravaju da korisnici mogu proširiti mogućnosti podatkovnog centra bez poteškoća', zaključuju iz Vertiva.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.