NOVOST ZA CHROME I EDGE

Uskoro ćemo lakše provjeravati jesmo li dobro utipkali lozinke

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 29.07.2019 09:16
  • Objavljeno 29.07.2019 u 09:16
Microsoft Edge

Microsoft Edge

Izvor: Screenshot / Autor: Microsoft

Novo dugme za otkrivanje lozinki funkcionirat će samo s onima koje ste osobno utipkali, a web odredišta neće moći mijenjati ili prilagođavati njegov izgled, kao ni uklanjati ga

Googleov web preglednik Chrome i Microsotov Edge uskoro će dobiti novo dugme pomoću kojeg će biti moguće provjeriti jeste li upisali lozinku kako treba. Trebalo bi se pojaviti automatski u poljima za lozinku na bilo kojem web odredištu s obrascem za logiranje.

TEHNO SAVJETI

Ovo svakako morate učiniti kako biste zaštitili privatnost u Chromeu

Pogledaj galeriju
8

U Microsoftu razvijaju dugme za novo izdanje Edgea temeljeno na Chromiumu, a odlučili su i Googleu dozvoliti da ga dodaju u Chrome. Moguće je kako će se pojaviti i u drugim preglednicima temeljenima na Chromiumu, poput Vivaldija i Opere.

Novo dugme bit će prepoznatljivo po sličici oka. Kad kliknete na njega pojavit će se tekst lozinke. Isto ćete moći postići i ako zajedno pritisnete tipke Alt i F8.

Naravno, nije riječ o posve novoj značajki jer je bila prisutna i u prethodnom izdanju Edgea, kao i u Internet Exploreru prije njega.

Funkcionirat će samo s lozinkama koje ste osobno utipkali, ne i onima koje preglednik automatski unosi. Web odredišta neće moći mijenjati ili prilagođavati izgled dugmeta, kao ni uklanjati ga, piše Tech Radar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!