KONFERENCIJA SHIFT

Ulagači teški tri milijarde USD dolaze u Split

22.05.2015 u 07:54

Bionic
Reading

Objavljen je novi niz govornika koji će gostovati na konferenciji 'Shift' u Splitu 11. i 12. lipnja. Među njima su predstavnici tri velika akceleratora za startupove, kao i fondova za rizična ulaganja

U Hrvatskom narodnom kazalištu tako ćete, između ostalih, moći poslušati Nicka Grossmana, Qasara Younisa, Aarona Whitea i Andreu Barricu

Nick Grossman je generalni menadžer venture capital fonda Union Square Ventures, čiji portfolio uključuje kompanije poput Twittera, Tumblra, Foursquarea, Etsyja, Zynge, Kickstartera i Disqusa. Union Square Ventures danas upravlja imovinom čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od milijardu dolara. Prije dolaska u USV, Grossman je bio direktor Code for America, tehnološke platforme otvorenog koda koja za cilj ima prilagođavanje vladinih programa građanima.

Qasar Younis je osnivač startupa TalkBin kojeg je financijski podržao akcelerator Y Combinator, a kasnije kupio Google. Younis je u Googleu nastavio rad na poslovnim segmentima razvijanja proizvoda. Iz Y Combinatora su ga pozvali da postane partner u tom fondu.


Aaron White je potpredsjednik Venrocka, fonda za rizična ulaganja koji nastavlja investicijske aktivnosti obitelji Rockefeller. Venrocku se Aaron pridružio 2013. godine, radeći uglavnom na razvoju mobilnih tehnologija. Osmislio je, konstruirao i izgradio sustav Boundless.

Andrea Barrica je relativno nedavno pristigla u startup akcelerator 500 Startups. Pomaže poduzetnicima u razvoju odnosa s klijentima, vlastitim timom zaposlenika te investitorima. Osim toga, jedna je od osnivača uspješnog startupa inDinero kojem je osobno pribavila prvih stotinu plaćenih korisnika.

Više:Shift