IT KONFERENCIJA

U petak počinje Startup Live Split

31.05.2012 u 11:43

Bionic
Reading

U petak, 1. lipnja, u Multikulturalnom centru u Splitu kreće trodnevna IT konferencija Startup Live Split. Konferencija će okupiti 17 predavača, internacionalni žiri, 16 start-up ekipa i drugih zaljubljenika u IT

Osim stručnih predavanja, na konferenciji će se održati i natjecanje 16 start-up projekata, s ciljem da se mladim inovativnim tvrtkama omogući da svoje projekte predstave pred potencijalnim investitorima, priznatim IT stručnjacima i medijima.

Jedanaest ekipa iz Hrvatske te ekipe iz Grčke, Slovenije, Njemačke, Poljske i Srbije izlagat će svoje projekte pred specijalnim žirijem. Nakon izlaganja svaka će ekipa dobiti feedback od žirija te konstruktivne savjete kako svoj projekt plasirati na scenu. Pobjednici natjecanja dobit će direktan ulaz u najveće natjecanje na festivalu Pioneers u Beču koji okuplja 3.000 ljudi iz svjetske IT elite.

'Iznimno sam ponosan i sretan što smo u svega nekoliko mjeseci uspjeli postaviti temelje za pozicioniranje Splita kao nove IT destinacije. Odazvali su nam se veliki stručnjaci iz cijeloga svijeta, izvrsne mlade start-up ekipe te velika količina posjetitelja. Pokrovitelji kao što su CISEx, H1 Telekom, Hrvatska gospodarska komora te Ured za transfer tehologije odlučili su nas podržati u prvoj godini održavanja te sam uvjeren kako će održavanje ove konferencije prijeći u tradiciju', Izjavio je Ivan Burazin, glavni organizator konferencije Startup Live Split.

Neki od svjetski poznatih mentora i predavača koji stižu na Startup Live Split su: stručnjak za akvizicije iz San Francisca Benjamin Levy, osnivač investicijskog fonda Credo Ventures Jan Habermann, osnivač medijske kuće The Next Web Patrick de Laive, menadžer u Googleu Vedran Bajer te mnogi drugi.

Ekipe i pojedinci koji nisu prošli natječaj ili se nisu imali hrabrosti prijaviti moći će razvijati svoj projekt u mentorskoj sobi, gdje će dobiti savjete o razvoju tog projekta od poznatih mentora.

Startup Live Split se organizira pod licencom Start Europea pod čijom licencom se ovakve konferencije održavaju u još 25 gradova Europe.