(NEUSPJEŠAN) POKUS

Twitter mijenja iskustvo korištenja, korisnici nezadovoljni

19.08.2014 u 07:26

Bionic
Reading

Prema pisanju adrese DigitalSpy.co.uk Twitter je počeo s novim pokusom na svojoj društvenoj mreži, a stvar po svemu sudeći nije krenula na dobro. Nekolicina korisnika te mreže se požalilo da su im poruke drugih korisnika, koje su označili zvjezdicom (favourite) stigle na njihov 'timeline'

Ukratko rečeno, čini se kako Twitter eksperimentira s tim da na 'timeline' korisnika stavlja ne samo uobičajene poruke, već i one koje je korisnik označio kao omiljene. Do sada su takve poruke bile koliko-toliko privatne, iako valja napomenuti da se odlaskom na profil bilo kojeg korisnika može vidjeti lista poruka koje su tako označene. Dio privlačnosti označavanja neke poruke omiljenom je bio upravo u tom što se ona ne pojavljuje u korisnikovom 'timelineu', ali se stvari po svemu sudeći počinju mijenjati.

Twitter se za sada nije službeno oglasio oko pokusa pa tako nije niti jasno hoće li se izmjene pojaviti većem broju korisnika u danima koji slijede, ili je posrijedi bio tek kontrolirani test manjeg dosega. Raznorazni pokusi koje u pozadini kompanija izvodi obično vode ka pokušaju povećanja prihoda, poput nedavnog spomena kratkih filmića i promoviranih poruka. Ipak, kada se kompanija odlučuje mijenjati temelj iskustva korištenja mreže, sasvim je izgledno da će reakcije biti ovakve: