KRAJ PROSTOTAMA

Twitch rekao 'ne' videoigrama za odrasle

31.05.2015 u 07:47

Bionic
Reading

Ukoliko volite gledati streamere na Twitchu, a zazirete od ultranasilja i scena seksa, Amazon vam je odlučio učiniti uslugu

Poznati streamerski sajt Twitch jučer je objavio kako njegovi gledatelji neće moći gledati baš sve videoigre. Naime, sadržaj koji više nećemo vidjeti nosi oznaku AO odnosno Adults Only (samo za odrasle). Ovo bi se moglo pripisati brizi vezanoj uz najčešću dob publike, no čini se da je napravljeno kako se sa streamova uklonile igre poput Hatereda.

Zašto spominjemo Hatered? Zato jer je vrlo vjerojatno usko povezan s Amazonovom odlukom. Naime, igra izlazi za svega nekoliko dana i privukla je dosta negativnog publiciteta te netko pri vrhu očigledno ne želi da ju se promovira putem Twitch TV-a.

'Naš cilj je stvoriti sigurnu i otvorenu društvenu platformu ne kojoj se svatko može osjećati ugodno i jednostavno se - zabaviti. Donedavno smo na Twitchu poimence zabranjivali streamanje videoigara, dijelom zbog seksualnog ili ultranasilnog sadržaja. Kratko rečeno - AO igre više nisu dobrodošle na Twitchu', piše na službenom blogu

Ukoliko vas zanima koje točno igre spadaju pod AO kategoriju, posjetite ESRB-ovu službenu stranicu. Iznenadilo nas je, naime, kako među spomenute spada i Grand Theft Auto: San Andreas. Mora da nekome u ocjenjivačkom odboru ful smetaju spušteni auti i rap glazba.