#ObećanjePlaneti

Tvornica čokolada smanjuje emisiju plinova i u projekt spašavanja planeta ulaže milijardu dolara

09.01.2020 u 15:42

Bionic
Reading

U okviru borbe protiv klimatskih promjena, tvrtka Mars pokrenula je inicijativu #ObećanjePlaneti i obavezala se da će dodatno smanjiti emisiju plinova, u skladu s glavnim ciljem Pariškog sporazuma – ograničenje globalnog zagrijavanja na ispod 1,5 Celzijevog stupnja

Tvrka Mars, poznata po istoimenim čokoladicama, želi ubrzati akciju u borbi protiv klimatskih promjena pa je pokrenula novu globalnu inicijativu #ObećanjePlaneti (#PledgeForPlanet). Tvrtka će uložiti čak milijardu dolara u program 'Plan održivosti kroz generacije' (Sustainable in a Generation Plan) i usput se obvezala da će smanjiti emisiju plinova iz neposrednog poslovanja, sve u skladu s najambicioznijim ciljem Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama - ograničenje globalnog porasta temperature planete Zemlje ispod 1,5 Celzijevog stupnja.

'Cilj na koji smo se obavezali dio je kontinuiranog nastojanja tvrtke da poslovanje prebaci na 100 posto obnovljive izvore energije do 2040. godine', objašnjava Darja Šušteršič, regionalna direktorica za tržišta Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. 'Tvrtka Mars prepoznaje utjecaj industrije na posljedice klimatskih promjena, a inicijativom #ObećanjePlaneti potvrđujemo kako moramo ubrzati i povećati napore da bismo doprinijeli stvaranju zdrave planete kao boljem mjestu za život svih nas.'

Danas Mars za više od polovicu svojeg poslovanja koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora, a čak 100 posto takve energije koristi se u poslovanju u SAD-a, Velikoj Britaniji, Meksiku i uskoro Australiji. Planiraju i smanjenje ukupne emisije stakleničkih plinova kroz lanac poslovanja za 27 posto do 2025. te 67 posto do sredine stoljeća.

  • +5
#ObećanjePlaneti Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mars

Uz to, kažu u Marsu, upotrebu plastike u svojim postrojenjima širom svijeta žele smanjiti za četvrtinu, kako bi do 2025. godine svu plastičnu ambalažu koju tvrtka proizvede bilo moguće ponovo upotrijebiti, reciklirati ili kompostirati.

Mars je pozvao sve svoje dobavljače da se uključe u inicijativu, pridruže se inicijativi RE100 Klimatske grupe i prihvate budućnost poslovanja s obnovljivom energijom u središtu. Olam, tvrtkin dobavljač kakaa i palminog ulja već se uključio u akciju.

Inicijativa #PledgeForPlanet Izvor: Društvene mreže / Autor: Mars, Incorporated

#PledgeForPlanet je globalna klimatska inicijativa koju je Mars pokrenuo radi zaštite planete Zemlje i rješavanja posljedica klimatskih promjena. Inspirirani UN-ovom klimatskom kampanjom ActNow, tvrtka je pozvala sve da se obavežu na svakodnevne akcije kako bi zaštitili naš planet i osigurali zdravlje i napredak za buduće generacije - bilo da koriste vrećice za višekratnu upotrebu, štede vodu i energiju ili hodaju do posla.