IMPRESIVNA OBLJETNICA

Trinaest godina stranice Fotozine.org

07.06.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Malo koja domaća stranica može se pohvaliti s nesmetanih trinaest godina rada, ali Fotozine.org definitivno jest jedna od takvih

Upravo tijekom ovog tjedna davne 1998. svoja virtualna vrata posjetiteljima otvorila je stranica Fotozine.org, jedinstveno mjesto gdje fotografi, foto entuzijasti i zaljubljenici u fotografiju objavljuju svoje uratke te ih međusobno komentiraju.

Od tada do danas Fotozine je prikupio znčajnu bazu od 6.550 registriranih korisnika koji su ukupno objavili gotovo 350.000 fotografija.

U kratkom telefonskom razgovoru početke Fotozinea objasnio nam je Janko Belaj, osnivač i vlasnik ove stranice i servisa: 'Fotozine je nastao pod spletom raznih okolnosti i raznih razloga – etablirani klubovi ove vrste teško su puštali nepoznate k sebi, galerije nisu postojale, nije bilo mjesta za izlaganje fotografija. Jednako tako skužio sam da se fotografi tada okupljeni na usnet grupi hr.rec.photo većim dijelom poznaju iz predračunalnih vremena. Želio sam pokrenuti mjesto na kojem se međusobno možemo družiti.

Tijekom svog novinarskog staža za ComputerWorld sam morao napisati članak o Mac editoru HTML-a (nagrađivani GoLive SyberStudio). Moja reakcija je bila 'kako loš program za prijelom stranice'. :D Ipak sam ga instalirao i krenuo… Složio sam stranicu kao poziv na prvu fotopivu i to je bilo to, Fotozine je krenuo s radom.'

Ne preostaje nam ništa drugo nego još jednom čestitati rođendan Fotozineu