IDEJA GODINE

Traže se učenici s dobrim idejama i projektima

12.11.2014 u 12:05

Bionic
Reading

Srednja.hr, u suradnji s visokim učilištima Algebra i Effectus, pokreće treći ciklus Ideje godine", prvog i zasad jedinog natjecanja za učenice i učenike srednjih škola u izradi poslovnog plana

Organizatori natjecanja pozivaju učenike srednjih škola da se na natjecanje prijave sa svojim idejama i razrađenim projektima. Na raspolaganju će im biti mentori-nastavnici i članovi žirija, koji će im pomoći kako s poslovne, tako i s tehnološke strane. Projekti, naime, moraju uključivati primjenu informacijskih i i komunikacijskih tehnologija.

Dodatna će pažnja ove godine biti posvećena analizi konkurencije i stvaranju poslovno održivih projekata.


Prethodna dva izdanja Ideje godine privukla su više od 120 učenika srednjih škola, koji su se na natjecanje prijavili u 50 timova. Pobjednički su timovi bili nagrađeni studijskim putovanjima - recimo, u Googleovo sjedište u Dublinu.

'Želimo da Ideja godine postane spona između srednjoškolaca i tržišta, kao i natjecanje koje će pokazati da srednjoškolci imaju dovoljno potencijala u svojim idejama koje bi se mogle pretvoriti u prave projekte, a isto tako poručiti tvrtkama kako mogu odmah ulagati u inovacije učenika', kaže osnivač web odredišta Srednja.hr Marko Matijević

Organizatori će od 15. do 30. studenog predstavljati projekt po srednjim školama u Zagrebu, Splitu i Varaždinu.

Zainteresirani timovi moraju se prijaviti do 20. prosinca 2014. Dovršene projekte morat će predati do 23. siječnja 2015. Finalisti će biti objavljeni 31. siječnja 2015., a pobjednici će biti poznati nakon finalnog natjecanja i predstavljanja svih projekata 13. veljače 2015.

Više:Ideja godine