KRENULA ISPORUKA

Tko je među prvim kupcima Teslinog solarnog krova? Elon Musk!

04.08.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Tvrtka Tesla počela je postavljati prve solarne krovove (Solar Roof). Među prvim kupcima su i glavni direktor Tesle Elon Musk, kao i Teslin šef tehnike

Tvrtka Tesla počela je postavljati prve solarne krovove (Solar Roof). Među prvim kupcima je i glavni direktor Tesle Elon Musk, koji je to potvrdio tijekom telefonske konferencije s ulagačima.

Osim njega, na isti potez se odlučio i JB Straubel, Teslin šef tehnike.  Musk je čak ustvrdio kako dvije fotografije odaslane s Teslinim pismom investitorima prikazuju solarni krov na njegovoj kući. Bez Photoshopa, dodao je. 

Zasad još nije poznato kad će kupcima izvan same tvrtke početi isporuka i instalacija. Predbilježbe su krenula u svibnju, dok je dostava najavljena za "kasnije ove godine". 

Prema Muskovim riječima, isprva će krenuti sporije pa potom ubrzati "eksponencijalno", nakon što će postupak biti pojednostavljen i proizvodnja povećana. Sličan pristup Tesla već koristi za isporuku automobila - prvi primjerci Modela 3 također su otišli zaposlenicima.

Musk je dao naslutiti kako u Tesli te prve instalacije koriste kako bi poboljšali proizvod i postupak isporuke. "Ovo je prva verzija", rekao je opisujući Solar Roof na njegovom krovu, "Mislim kako će izgledati odlično nakon što ga nastavimo poboljšavati."

Solar Roof je najavljen u listopadu 2016. godine. Izgledom podsjeća na običan krov, no u sebi krije solarne panele. Proizvod je povezan s baterijom Powerwall, koja bi trebala pohranjivati i čuvati prikupljenu energiju, piše Verge