RASPISAN NATJEČAJ

Tko će biti najbolji ICT novinar za 2015. godinu?

01.02.2016 u 16:25

Bionic
Reading

Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za nagradu 'SAP ICT Journalist Prize Božo Težak'. Prijave su otvorene do 19. veljače

Nagrada 'SAP ICT Journalist Prize Božo Težak' raspisana je petnaestu godinu zaredom. Novinari svoje radove mogu prijaviti u dvije kategorije: nagrada za najbolji novinarski uradak i nagrada za najbolji urednički uradak.

Nagrada za ICT novinara godine dodjeljuje se glasovanjem članova Hrvatskog novinarskog društva. Na natječaj se mogu prijaviti i novinari i urednici koji nisu članovi Hrvatskog novinarskog društva.

Na natječaj se prihvaćaju radovi objavljeni u svim medijima: tisak, radio, televizija, internet. Novinari mogu svoje radove prijaviti samostalno, svatko za sebe, a mogu ih prijaviti i kolege ili redakcija. Svaki novinar može prijaviti najviše tri rada.


Radove treba prijaviti u digitalnom obliku (pdf, audio, video) putem web stranice www.sapmag.com.hr/sapbozotezak. Veličina radova je ograničena na 200 MB.

O najboljim uredničkim i novinarskim radovima odlučiti će žiri okupljen prema pravilniku nagrade, a odluka o nagradi informatički novinar godine donosi se na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

'Kvalitetno novinarstvo se mora prepoznati i cijeniti. Imati bitnu i dobru informaciju u pravo vrijeme je nešto što mi iz biznisa izuzetno cijenimo. Zato ćemo i dalje podupirati ovu nagradu koja doprinosi razvoju novinarske struke', istaknula je Sonja Popović, direktorica SAP-a, glavnog sponzora i partnera dodjele nagrade.