ZAVRŠILO NATJECANJE

Titula Master Guru IT otišla na FOI

30.01.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Nakon dva mjeseca i dva kompleksna zadatka održano je finale natjecanja 'Master Guru IT Challenge', kojega su u sklopu inicijative 'eSkills for Jobs' organizirali Hrvatska udruga poslodavaca i Visoko učilište Algebra

U finalu su se našla četiri studentska tima - Odbor (Zvonimir Relja, Marko Zurak i Josip Gatjal), VentiDue (Nikola Škarica i Mirjam Škarica), Office (Petra Pavić, Rene Škuljević, Mario Verunica i Marko Bartolić) i .Sys (Luka Baruškin, Marko Bocak i Juraj Komerički).

O pobjedniku je odlučivala finalna prezentacija pred žirijem u kojem su bili Ante Mandić, predsjednik uprave tvrtke IN2, Adrian Ježina, član uprave Vipneta te Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra i nacionalni koordinator inicijative 'eSkills for Jobs'.

Pobjedio je tim Office, koji je osvojio studijsko putovanje u Beč, na tehnološku konferenciju 'Pioneers Festival' 24. i 25. svibnja u dvorcu Hofburg.

Drugo mjesto osvojio je tim .sys, a treće tim Odbor. Oba tima osvojila su besplatne edukacije na Visokom učilištu Algebra.

Na dodjeli nagrada pridružio se i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je pozdravio okupljene i najavio daljnje ulaganje u ICT sektor u Hrvatskoj. Istaknuo je i kako ne bi trebali mladi pametni ljudi odlaziti iz Hrvatske, već bi trebali izvoziti svoju pamet i znanje te da možemo očekivati osjetne pomake na tom području u narednom razdoblju.


Petra Pavić iz pobjedničkog tima Office zahvalila se organizatorima na pruženoj prilici te istaknula kako im je ovo bilo prvo takvo natjecanje, koje im je pokazalo što sve treba za rješavanje nekog poslovnog problema.

'Čestitamo svim finalistima, a pobjednicima na izvrsno odrađenoj prezentaciji i rješenju postavljenog poslovnog zadatka', rekao je Balen.