APLIKACIJA FIZONE

Težite zdravijem životu? Hrvati su razvili ‘Fitness Instagram’, evo što sve nudi

15.05.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Na hrvatskom tržištu pojavila se nova mobilna aplikacija FiZone u kojoj će, kako navode njezini idejni začetnici, uživati svi ljubitelji fitnessa, sporta i rekreacije, ali i oni koji će to tek postati. Njezini autori iz splitskih tvrtki Native Development i New Legacy na njoj su radili više od dvije godine i potpuno je hrvatski brend

Aplikacija je besplatna i prva je ovakvog tipa na europskom tršištu, tvrde idejni začetnici u priopćenju. 'U njoj ćete moći pronaći mnoštvo toga: od nutricionističkih savjeta do raznih korisnih vježbi koje će vam pomoći da ostanete fit, a možete pronaći i osobnog trenera', navode kreatori FiZonea.

Aplikacija je namijenjena i onima koji se bore s viškom kilograma jer je jedan od naglasaka stavljen i na probleme pretilosti.

'Jednim ćete klikom moći vidjeti i gdje se u vašoj blizini nalaze najbliže teretane, treneri, trgovine sportskom opremom i zdravom prehranom... Ono po čemu se FiZone ističe je i to što funkcionira poput društvene mreže, primjerice Instagrama, pa su je neki korisnici već prozvali Fitness Instagramom. Naime, jednom kad se registrirate i napravite svoj profil, možete na njemu objavljivati fotografije i povezati se s ostalim korisnicima te s njima dijeliti savjete oko vježbi, prehrane i slično', navodi se.

Cilj aplikacije je stvoriti zdravu zajednicu, poboljšati socijalizaciju i u konačnici povezati ovu industriju sa zdravstvenim i srodnim granama, dodaje se u priopćenju.

'Naša misija u FiZone-u je pojednostaviti vašu pretragu svega što je vezano uz fitness i sport. Bilo da tražite najnovije trendove vježbanja, trenera, savjete o prehrani, najbliže fitness centre ili turistički posjećujete neku zemlju i želite znat kakve su vam rekreacijske aktivnosti u blizini, a možda samo želite bilježiti svoj napredak. FiZone je upravo ono što vam je za to potrebno', ističu kreatori aplikacije.

'Pomno smo izradili korisničko sučelje kako bismo osigurali da pronađete ono što trebate bez ikakvih problema. Cilj ovog projekta je zdravlje, podrška, druženje i aktivnost. Želimo njegovati kulturu u kojoj fizičko i mentalno zdravlje idu jedno s drugim, stoga smo razvili sustav podrške unutar ove mreže, a ‘natjecanje’ među korisnicima je isključivo zdravog kontenta. Sve što nije vezano uz ovaj način života kao i reklame koje ne zanimaju ovu skupinu uklanjamo', kažu u FiZ-onu.

Kako tvrde kreatori, FiZone je u svega nekoliko dana od lansiranja na svoje mobitele već downloadalo nekoliko tisuća korisnika. Aplikacija je dostupna na App Storeu i Google Playu.