500 milijuna korisnika

Telegram najavio novosti: Provjerite što sve stiže u popularnu aplikaciju za dopisivanje

02.09.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za dopisivanje u najnovijoj je verziji poništila ograničenje broja gledatelja prijenosa te uvela nekoliko opcija za prosljeđivanje poruka

Aplikacija za dopisivanje Telegram svakom novom nadogradnjom postaje sličnija društvenim mrežama. Najnovija nadogradnja proširila je podršku za prijenose uživo, maknuvši ograničenje za maksimalni broj gleatelja. Verzija 8.0 dostupna je na iOS-u i Androidu, a donosi dodatne opcije za prosljeđivanje poruka, kao i kraticu pomoću koje se vrlo lako može prebacivati među kanalima.

Povećanje maksimalnog broja gledatelja i opcija za 30 prenositelja odjednom Telegramu otvara vrata prema ulasku u sferu streaminga. 'Moć pokretanja vašeg TV programa je u vašem džepu' kažu iz Telegrama.

Verzija 8.0 također donosi mogućnost isključivanja titlova i skrivanja imena pošiljatelja pri prosljeđivanju poruka, slika i videa. Skrolanjem do dna tekstualnog kanala otkriva i novu opciju za brzo prebacivanje na sljedeći nepročitan kanal, a tu su i novi statusi za razgovore poput 'izabiranja naljepnice' i brojača nepročitanih poruka u komentarima.

Telegram je u siječnju ove godine imao 500 milijuna aktivnih korisnika, odnosno skoro četvrtinu broja korisnika konkurenta - Facebookovog WhatSappa, zaključuje Verge.