TEHNO SAVJETI

Tajni razgovori, dijeljenje ekrana... Jeste li isprobali ove korisne trikove za Messenger?

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 03.06.2021 07:53
  • Objavljeno 03.06.2021 u 07:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: True Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Od tajnih razgovora, preko Roomsa i povezivanja s drugim Facebookovim aplikacijama, ovo su najkorisniji trikovi za Facebook Messenger

Uz 1,3 milijarde korisnika svaki mjesec, Facebookov Messenger postao je skoro jednako popularan kao i Facebook. Kompanija je, računajući na to, u aplikaciju ubacila hrpu jako zanimljivih funkcija koje je zbog njihovog velikog broja lako previdjeti. Pobrojali smo nekoliko izvrsnih trikova za Messenger koji će vam olakšati svakodnevno korištenje.

Podijelite lokaciju

Ako prijateljima želite dati do znanja gdje ste, pritisnite četiri točke u donjem lijevom kutu i birajte Location. Prijatelji će nakon toga vidjeti mapu na kojoj se nalazi vaša lokacija. Naravno, postoji dosta dobrih argumenata zašto Marku Zuckerbergu ne biste trebali slati svoju trenutnu lokaciju, no taj izbor ostavljamo vama.

Koristite Rooms

Facebook je, kako bi se sukobio sa Zoomom, u Messenger ubacio mogućnost stvaranja soba za druženje pod imenom Rooms. U njima je moguće dijeliti ekran, igrati igre ili gledati videa, objašnjava PC Mag. Sav sadržaj Watch Together dostupan je u sklopu Facebook Watcha pa možete gledati videoisječke, TV emisije i filmove unutar privatnog razgovora.

Sobe, odnosno Rooms mogu ostati 'otvorene', a pristupiti im se može putem Instagrama, Messengera i WhatsAppa.

Utišajte razgovore

Ako ste se našli u nekom vrlo aktivnom grupnom razgovoru, vjerojatno će vas zanimati to da u Messengeru možete utišati podsjetnike za primljenu poruku. Razgovore je u Messengeru moguće utišati na 15 minuta, jedan sat, osam sati, 24 sata ili dok ih opet ne uključite.

Razmjenjujte poruke s ljudima koji vam nisu u kontaktima

U osnovnim postavkama Messengera moguće je vidjeti samo poruke koje stižu od kontakata premda ćete možda u nekom trenu dobiti poruku od stranca. Ako tu poruku želite pročitati, odite u Settings > Message Requests. Tamo ćete vidjeti razgovore podijeljene u poruke ljudi koje znate i poruke koje je Facebook prepoznao kao spam.

Messenger nije samo za telefone

Premda većina koristi Messenger putem smartfona, aplikaciju je moguće pokrenuti i na stolnim računalima i to bez potrebe za držanjem Facebooka otvorenim. Jedna opcija je otići na Messenger.com ili instalirati aplikaciju za Windows ili Mac koja ima iste funkcije kao i aplikacija za smartfon.

Dopisujte se među platformama

Messenger se u početku zvao Facebook Chat, a na tržište je stigao 2008., odnosno nekoliko godina prije nego što je Facebook kupio Instagram i WhatsApp. Društvena mreža trenutno drži sve tri usluge te ih na sve moguće načine nastoji približiti. Ako koristite Messenger, moći ćete komunicirati s ljudima na Instagramu i to bez potrebe za prebacivanjem među aplikacijama.

Ako želite ograničiti komunikaciju među aplikacijama, uđite u Settings > Privacy > Message Delivery. Možete izabrati želite li da prijatelji s Instagrama komuniciraju s vama putem Messengera. Također možete birati želite li im svima dati dozvolu ili ih u cijelosti blokirati.

Tajne poruke i automatsko brisanje

Messenger također ima mogućnost enkriptiranja poruka. Enkriptirani razgovori se u njemu zovu 'Tajni razgovori' i aktiviraju se stvaranjem nove poruke pritiskom na gornji desni dio ekrana i biranjem stavke Secret (ako koristite iPhone) ili pritiskom na prekidač za tajne razgovore (Android). Ako se već nalazite u razgovoru, pritisnite na nečije ime na vrhu zaslona i birajte Go to Secret Conversation.

Tajni razgovori pojavit će se kao zasebni kanal komunikacije, što znači da u Messengeru nije moguće pretvoriti obični razgovor u onaj tajni. U tajnom razgovoru također možete odrediti porukama da se brišu nakon pet, 10 ili 30 sekundi, jedne, pet, 10 ili 30 minuta ili jedan, šest ili 12 sati. Odbrojavanje neće započeti sve dok primatelj ne pročita poruku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!