MEHANIKA I DALJE U IGRI

TAG Heuer predstavio svoj luksuzni smartwatch

10.11.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Apple im je pokazao da stvari mogu biti luksuzne - pa su to i iskoristili. TAG Heuer je otkrio svoj pametni ručni sat Connected Watch, kojem temelj čine Intelove tehnologije i Googleova platforma Android Wear

Pametni ručni sat iz njihovih pogona koštat će više od 10 tisuća kuna (1.500) dolara, a pored luksuznosti poseban je i po tome što mu hardver čine Intelove tehnologije. Da stvari tu ne stanu pobrinuli su se i najavom da će kupci tog uređaja uz 'dodatnu naknadu' svoj smartwatch moći zamijeniti mehaničkim nakon dvije godine.

Dok je konkurencija poput Breitlinga i Mondainea ranije pokazala 'pametne' satove, oni su i dalje bili mehanički uz mogućnost bežičnog povezivanja s pametnim telefonima. TAG Heuerov uradak je 'prvi, istinski luksuzni pametni ručni sat sa švicarskom kvalitetom'. No, njegove komponente ipak nisu omogućile oznaku 'Swiss made', jer su napravljene negdje drugdje - što posebno vrijedi za Intelov čip unutra.


Baš kako je ranije najavljivano, za dizajn uređaja je uzeta popularna serija satova Carrera, a stiže uz nekoliko digitalnih 'lica' koja nisu (legalno) dostupna na drugim Android pametnim ručnim satovima. Iako su 'iznutrice' Intelove (dvojezgreni Intel Atom Z34XX čip maksimalnog radnog takta 1,6GHz), trajanje baterije na jednom punjenju je isto kao kod Qualcommovih čipova - oko jednog dana s trajnim prikazom vremena. Za razliku od dosta konkurencije, ovaj luksuzni uradak ipak donosi i 1GB radne memorije pa je izgledno 'spremniji' za buduće nadogradnje iz Googlea od ostatka društva.

TAG Heuer otkrio svoj luksuzni smartwatch

Kad je već riječ o dodatnoj naknadi za mehaničku varijantu nakon dvije godine (izgledno kada baterija uređaja već 'pokaže' starost), ona iznosi dodatnih 1.500 dolara. Nakon toga će kupac dobiti posebno izdanje mehaničkog modela.

Analitičari su se već oglasili po pitanju uratka i povukli paralele s Appleom. Možda su na takvo što i ciljali u TAG Heueru, s obzirom da većina hvali cijenu i odabir platforme. Dave Lee, tehnološki izvjestitelj, za BBC je izjavio kako je definitivno pogođen 'klasični' dizajn, a koji Apple Watch od 10 tisuća dolara uistinu čini 'precijenjenim neukusom'.