OVAKO TO IZGLEDA

Symantec ima nova rješenja protiv hakera

12.05.2014 u 20:04

Bionic
Reading

Symantecov novi pristup zaštiti od prijetnji (Advanced Threat Protection, ATP) zasniva se na dvije nove ponude: Upravljanju sigurnosnim servisima (Managed Security Services) i Rješenju za zaštitu od naprednih prijetnji (Advanced Threat Protection)

Ponude koreliraju alarme i obavijesti iz cijelog niza sigurnosnih tehnologija da bi ostvarile cjelovitije sprječavanje napada.

Kompanija će i dalje graditi na tim postojećim temeljima da bi razvila obranu koja štiti onako kako se sofisticirani napadi razvijaju. Symantec kroz postojeća rješenja štiti bazu od 200 milijuna krajnjih korisnika, koja dnevno pregledaju više od 8,4 milijardi e-mail poruka i 1,7 milijardi web zahtjeva.

Idući korak u ATP pristupu su Symantecovi Upravljani sigurnosni servisi - Zaštita od naprednih prijetnji (Managed Security Services, MSS-ATP), upravljani servis koji će biti dostupan od lipnja 2014., a koji značajno smanjuje vrijeme potrebno za otkrivanje sigurnosnih incidenata, njihovu prioritizaciju i odgovor na njih, tako što razvija integraciju između svoje krajnje točke i proizvoda drugih dobavljača rješenja za mrežnu sigurnost.

Ti podaci omogućavaju korisnicima da brzo i efikasno izoliraju, istraže i uklone nepoznate napade i napade nultog dana koji izbjegnu i promaknu tradicionalnim sigurnosnim rješenjima.

U idućih šest mjeseci, Symantec će predstaviti dva ključna servisa. Prvi je potpuno novi servis odgovora na incidente koji će korisnicima davati trenutačni pristup kritičnim mogućnostima, znanju i vještinama za vrijeme reakcije na incidente.

Drugi je novi obavještajni servis koji će omogućiti veću vidljivost prijetnji, kao i analitiku koja će davati uvid u rizik za ključnu infrastrukturu i tehničku imovinu korisnika preko portala, data feeda i obavještavanja preko servisa, jednako kao i upravljanu informaciju o protivnicima koja isporučuje detaljne izvještaje o prijetnjama i dosad neviđen uvid u vrste napada kojima upravo organizacije mogu biti cilj.

Da bi sve to skupa povezao, Symantec će tržištu predstaviti novo rješenje za zaštitu od naprednih prijetnji koji bi, prema planu, trebalo biti u beta testiranju u roku od šest mjeseci, a dostupno unutar roka od 12 mjeseci.

Uključivat će integriranu zaštitu od naprednih prijetnji preko krajnjih točaka, e-maila i gatewaya te korisnicima dati kritično važne mogućnosti otkrivanja i odgovora na svakoj kontrolnoj točki.

Portfelj integriranih rješenja ATP iza sebe ima Symantecovu Globalnu obavještajnu mrežu (Global Intelligence Network, GIN) i ekipu u kojoj je više od 550 istraživača po cijelom svijetu.

Platforma GIN prikuplja anonimne telemetrijske podatke koji neprestano dolaze od stotina milijuna korisnika i senzora. Symantec koristi ove podatke - više od 3,7 bilijuna redova sigurnosne telemetrije, a broj stalno raste - da bi automatski otkrio nove napade, pratio napadačke mreže i razvio prediktivne, aktivne tehnologije koje našim korisnicima daju zaštitu od naprednih prijetnji.

Symantec je nedavno privukao pozornost javnosti priznanjem kako više ne mogu djelotvorno suzbijati hakerske upade i napade, na što je reagirao Eugen Kaspersky