digitalni nomadi

Sve više mladih želi putovati i raditi: Ovo su najbolje plaćeni poslovi na daljinu

28.05.2024 u 09:55

Bionic
Reading

Greenback Expat Tax Services pregledao je 6800 oglasa za posao i anketirao tisuću Amerikanaca o radu na daljinu. Najviše zarađuju podatkovni znanstvenici (data scientists) – na godišnjoj razini oko 132.000 dolara

Mnogi pripadnici 'Z generacije ' žele postati digitalni nomadi – najbitnije im je da mogu putovati i imati fleksibilno radno vrijeme.

Među onima koji rade od kuće najbolje prolaze podatkovni znanstvenici – u prosjeku zarađuju oko 132.000 dolara, piše Business Insider. Nakon njih najbolje su plaćeni poslovni analitičari koji zarade 100.000 dolara te projekt-menadžeri s godišnjom plaćom od 88.000.

Greenbackova anketa je pak pokazala da više od jedne trećine ljudi nije zadovoljno životom u 'četiri zida' i putovanjem na posao. Dvoje od petero anketiranih planira u sljedećih godinu dana postati digitalni nomad i nekamo otputovati.

Nešto više od polovice ispitanih namjeravalo je napustiti SAD. Pripadnici generacije Z najviše su bili zainteresirani za odlazak u inozemstvo, a šest od deset njih želi zauvijek napustiti SAD.

A koliko digitalni nomad treba zarađivati da bi mogao dobro živjeti? Greenbackova anketa kaže 72.000 dolara, no to naravno ovisi o tome gdje boravite.

sve osim nogometa

Učitavanje...