postupno uvođenje

Sve na jednom mjestu: Pogledajte što je Meta sada promijenila na Instagramu, Facebooku i Messengeru

20.01.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Tvrtka Meta, koja između ostalog stoji iza Facebooka, Instagrama i Messengera, upravo je najavila novost koja se tiče postavljanja postavki pojedinog od spomenutih servisa

Ukratko, Meta stavlja vaše postavke računa za Instagram, Facebook i Messenger na zajedničko mjesto. Tvrtka uvodi novi Centar za račune koji će vam omogućiti upravljanje postavkama na svim vašim računima iz jednog centraliziranog središta.

Obnovljeni Centar za račune zaživjet će u izborniku postavki na Facebooku, Instagramu i Messengeru, što znači da ćete moći prilagoditi postavke svog računa za Facebook s Instagrama, i obrnuto.

Neke od postavki koje možete mijenjati uključuju osobne podatke, lozinke, sigurnost, postavke oglasa i plaćanja, kao i dopuštenja koja ste dali svakoj aplikaciji. Ipak, ne čini se da će Meta prema zadanim postavkama staviti sve vaše račune u Centar za račune, pa ćete ih morati dodati ručno. Meta napominje da također možete ukloniti račune koje ste dodali u bilo kojem trenutku.

Iako možete koristiti novi hub za podešavanje postavki oglasa na Facebooku, Instagramu i Messengeru, Meta kaže da će te postavke morati ostati iste u svakoj aplikaciji. Drugim riječima, različite postavke oglasa možete zadržati samo ako Centar za račune koristite zasebno za svaku aplikaciju.

Ove promjene počinju danas i postupno će se uvoditi za sve korisnike na Facebooku, Messengeru i Instagramu u ‘narednim mjesecima’. Sve je to dio Metinog plana da svoje aplikacije učini povezanijima od prvog uvođenja Centra za račune 2020. Dok ga je Meta u početku koristila kao način objedinjavanja podataka za prijavu i plaćanje na Facebooku i Instagramu, prošle godine je omogućio jednostavno prebacivanje između računa na Instagramu i Facebooku. Meta kaže da planira centralizirati dodatne postavke u budućnosti, donosi The Verge.