SIMPA NAM SE VRATILA

Što više platiš, cijena je manja

25.10.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Simpa se ponovila, a najzanimljivija novost reaktiviranog modela prepaid je to što cijena usluge pada što je iznos nadoplate računa veći. Naročito kad je surfanje webom u pitanju

Novo-staro prepaid rješenje namijenjeno je prvenstveno korisnicima koji većinom komuniciraju s drugim mrežama, pri čemu podjednako koriste glasovnu i SMS komunikaciju (a da pritom ne zanemaruju podatkovnu).

Cijena razgovora ili SMS-ova ista je prema svim mrežama, rekla je Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma, koja je naglasila kako je riječ o trenutačno cjenovno najpovoljnijem paketu na tržištu što se podatkovnih usluga tiče.

Cijene sve tri vrste usluga ovise o vrijednosti bona kojim ćete nadoplatiti račun - što je nadoplata veća, to su i povoljnosti.

Primjerice, osnovna cijena poziva prema svim mrežama je 0,95 kuna po minuti. Uz nadoplatu od 25 kuna, ta cijena pada na 85 lipa. Sa 50 kuna nadoplate cijena je 65, sa sto 40, a sa 200 - 35 lipa po minuti.

Slično je s SMS-ovima. Osnovna cijena je 40 lipa. Za nadoplatu 25 kuna pada na 35 lipa, za 50 na 30, za 100 na 25, a za 200 na 20 lipa.

Za podatkovni promet osnovna tarifa iznosi dvije kune po megabajtu. Dalje po uplatama pada na kunu i pol, kunu i 50 lipa. Korisnici koji nadoplate račun bonom od 200 kuna plaćat će pet lipa po megabajtu.

Simpa je trenutačno jedinstvena po tome što ovakve uvjete omogućuje već uz nadoplatu od 25 i 50 kuna, umjesto od 100 kuna, ustvrdila je Rapaić.

Povoljnije cijene koje omogućuje nadoplata bonova vrijede 30 dana.

Tarifa Simpa dostupna je uz aktivaciju Simpa SIM kartice iz osnovnog ili start-paketa. Ako već koristite T-Mobileovu SIM karticu na bonove, pošaljite SMS sadržaja 'A' na broj 1523 i u izborniku odaberite opciju 'Simpa'.

Ostali tarifni modeli prepaid u ponudi T-HT-a i dalje će vrijediti.

Po podacima istraživanja koje je Hrvatski Telekom proveo tijekom kolovoza i listopada ove godine, bonovima do 50 kuna svoje račune nadoplaćuje 70 posto korisnika telekomunikacijskih usluga. Njih 80 posto mjesečno troši do 100 kuna.

Najviše, naravno, zovu i šalju tekstualne poruke. No na trećem je mjestu komunikacija putem društvenih mreža, za koju mobitele koristi četvrtina ispitanika. Taj brzorastući segment očito je jedan od onih u kojem se Simpa odlučila što bolje pozicionirati.

Povodom ponovnog pokretanja Simpe nagrađeno je četvero prvih korisnika tog tarifnog paketa, pokrenutog prije dvanaest godina. Mobitel, paket Simpa Start i bon s tisuću kuna uručila im je pjevačica Ivana Kindl.

Više informacija o Simpi potražite na www.simpa.hr