PAD SISTEMA

Što se to događa s poznatim servisima? Sinoć pali Gmail, Google Maps, Youtube...

13.09.2017 u 09:59

Bionic
Reading

Prije nego što nas pitate - ne, nije bilo 'samo kod vas'. Google je preživio masivni pad sustava koji je usporio ili smanjio funkcionalnost brojnih usluga poput Mapsa, pretrage, Gmaila, Drivea i YouTubea

Poteškoće kod sustava internet-diva zabilježili su DownDetector i Outage Report objavivši da Googleovi serveri diljem svijeta pate od neke vrste zastoja.

 

Sudeći prema zemljovidu na kojem se vide pali serveri, čini se da su najviše nastradali korisnici u centralnoj Europi, Japanu i istočnoj obali Sjedinjenih Država.

Najteže pogođena područja možete vidjeti na priloženoj slici:

Kompanija je, usput, na početku objavila da ima poteškoće sa servisom Drive, dok je opći pad servera obznanila tek nekoliko sati kasnije. Ruski i portugalski korisnici dobili su odgovor lokalne podrške koja im je pokušala pomoći na licu mjesta.

Google se vratio

Gmail je u jednome trenu čak službeno putem Twittera potvrdio da ne radi.

Istu stvar je napravio i Maps.

Kako stvari stoje, Google nije jedina kompanija koja je doživjela masivni pad servera. Ista sudbina zadesila je Amazon i GitHub - premda ne postoje indikacije o povezanosti njihovog problema sa Googleovim. Na sreću svih korisnika usluga diva iz Mountain Viewa, YouTube, Gmail, pretraga i druge usluge su se nakon relativno kratkog zastoja vratile u pun pogon.