NOVITETI

Stiže noćni način rada za Gmail, možete vidjeti kako izgleda već sad

30.08.2019 u 12:43

Bionic
Reading

Gmail bi mogla biti iduća aplikacija koja će dobiti izdanje za rad noću u sklopu idućeg izdanja Androida 10 (ranije poznato kao Android Q)

Android 10 podržavat će noćni način rada u svim svojim aspektima, što će omogućiti promjenu boja za u svim aplikacijama jednim kuckanjem po zaslonu.

U Googleu su već pripremili tamna sučelja za brojne aplikacije, među kojima su Chrome, Google Fit i Google Pay. Nova nadogradnja za Gmail (izdanje 2019.08.18) otkriva kako bi tamni način rada mogao biti dostupan uskoro.

TEHNO PREGLED

Osam aplikacija koje su pomogle poznatima i slavnima

Pogledaj galeriju

Ako je na vašem smartfonu instaliran Android 9 Pie i imate aktiviran noćni način rada, primijetit ćete pri pokretanju aplikacije kako je Gmail sad crn, ne bijel.

Dodate li widget za Gmail na početni zaslon vašeg pametnog telefona poprimit će tamniju boju kako bi se uklopio u način na koji je ostatak Androida prikazan. Glavna aplikacija ostat će svijetla i bijela, ali to bi se moglo promijeniti uskoro.

Nadogradnja postupno ovih dana postaje dostupnom za uređaje s Googleovim operativnim sustavom, ali ako se ne možete strpiti - APK je dostupan ovdje.

Osim noćnog načina rada nova nadogradnja donosi i zgodnu značajku koja će biti korisna onima koji upravljaju s više korisničkih računa odjednom. Umjesto kuckanja po sličici za korisnički račun u gornjem desnom kutu bit će dovoljno postaviti prst na sličicu i potegnuti po zaslonu gore ili dolje.

Ista je značajka već ugrađena Google Maps i Google Drive, piše Tech Radar.