OD 9. DO 11. LIPNJA

Stiže nam konferencija o otvorenom kodu u poslovanju

19.05.2016 u 13:07

Bionic
Reading

'Open Source Days' bi od 9. do 11. lipnja trebao okupiti proizvođače softverskih rješenja, sistem integratore, korisnike, analitičare IT sektora i sistem administratore i sve ostale zainteresirane za open source rješenja i njihovu primjenu

Tijekom prvog dana konferencije u organizaciji Otvorenog učilišta Algebra imat će prilike čuti predstavnike Red Hata (Krzysztof Chris Rocki, regionalni menadžer u Red Hatu za regiju CEE te Jiri Kolar i Rafal Szmigiel, arhitekti rješenja za OpenStack i OpenShift), kao i analitičara Gartnera i partner u toj tvrtci Borisa Vrabeca. Bit će govora o platformi OpenStack te ubrzanom razvoju uz OpenShift i DevOps, između ostalog.

O konkretnim će open source rješenjima potom govoriti pojedinci iz tvrtki koje su ih implementirale: predavači iz tvrtke Buckhill predstavit će upravljanje korisničkim identitetima u oblaku, stručnjaci iz Nimiuma i Ericssona Nikole Tesle svoje će predavanje posvetiti sljedećoj generaciji podatkovnih centara, a Emanuel Blagonić govorit će o iskustvima razvoja open source web rješenja za Grad Rijeku, temeljenog na WordPressu.

Viziju Microsofta, uključujući i načine na koje Microsoft podupire open source koncept, predstavit će Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska, u predavanju naslovljenom Microsoft voli Linux (i open source općenito). Tomislav Nakić-Alfirević iz hrvatske tvrtke Amphinicy također će govoriti o tome kako se open source koristi u svemirskoj tehnologiji.


Drugog dana konferencije bit će održane četiri edukativne, tehnički usmjerene radionice, u dva smjera, ponajprije namijenjene IT profesionalcima koji žele iskoristiti priliku da od vrhunskih stručnjaka za pojedina područja nauče nešto novo ili prošire svoja postojeća znanja.

Svaka od radionica trajat će četiri sata a održat će ih stručnjaci Red Hata (Rafal Szmigiel i Jiri Kolar) i Algebre (Vedran Dakić i Marko Bencek).

Trećeg dana konferencije bit će omogućeno besplatno polaganje Red Hatovih certifikacijskih ispita. Pristup polaganju će biti omogućen za ukupno 15 IT stručnjaka koji udovoljavanju kriterijima prijave i koji se na vrijeme prijave putem stranica konferencije.