ZAHLAĐENJE PA JUŽINA

Stiže do 40-ak cm snijega, a potom kiša

17.01.2013 u 12:29

Bionic
Reading

Snijeg će u unutrašnjosti Hrvatske nastaviti padati cijeli četvrtak i petak, najavljuju prognostičari

U Gorskom kotaru i Lici moglo bi ga pasti čak 40-ak cm, a u Zagrebu će on početi padati navečer pa bi ga se do jutra moglo nakupiti još pet do 10 cm. Noćas će susnježica i u Slavoniji prijeći u snijeg pa će ga napadati 10-ak cm. Temperature se još neće bitnije mijenjati. Na Jadranu će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom.

U petak će se temperature u unutrašnjosti spustiti za nekoliko stupnjeva pa bi mjestimično moglo biti poledice. Posoljene ceste ipak bi trebale izdržati ove minuse. Snijeg će nastaviti padati cijeli dan pa će ga posvuda napadati od 10 do 20 cm. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, a kiše će biti još samo na njegovu sjevernom dijelu.

U noći na subotu doći će do smirivanja vremena, ali će temperature znatno pasti. U unutrašnjosti će se jutarnje kretati od -10 do -5°C, a najviše dnevne uglavnom se neće dizati iznad nule. Na sjevernom i srednjem Jadranu također će zahladiti. Jutarnje temperature kretat će se između 0 i 4°C dok će dnevne, uz sunce, narasti na 5 do 10°C.

U noći na nedjelju dolazi nam novo naoblačenje s juga. Zapuhat će jako jugo koje će podići temperature pa bi trebala početi padati kiša. Ako južina duže potraje, vodostaji rijeka mogli bi porasti pa postoji opasnost od poplava. No to se još uvijek ne može sa sigurnošću najaviti.