NOVI ALAT

Stiže ChatGPT za poduzetnike, hoće li konkurirati Microsoftu?

29.08.2023 u 13:37

Bionic
Reading

Nova usluga ChatGPT Enterprise bit će dostupna poslovnim klijentima od ponedjeljka. U OpenAI-ju tvrde kako je riječ o najmoćnijoj verziji ChatGPT-ja dosad

Tvrtka OpenAI objavila je inačicu svog popularnog alata ChatGPT namijenjenu drugim poduzećima. Nova usluga ChatGPT Enterprise bit će dostupna poslovnim klijentima od ponedjeljka.

U OpenAI-ju tvrde kako je riječ o najmoćnijoj verziji ChatGPT-ja dosad, koja nudi sigurnost i privatnost na razini poduzeća. Među prvim kupcima su fintech startup Block, kozmetički div Estee Lauder i tvrtka za profesionalne usluge PwC.

Dugo očekivana najava OpenAI-ja dolazi u trenutku kada ta tvrtka tvrdi da su zaposlenici iz više od 80 posto poduzeća s popisa Fortune 500 već počeli koristiti ChatGPT, prema analizi računa povezanih s korporativnim domenama e-pošte.

Brojne poznate tvrtke, uključujući JPMorgan Chase, uvele su privremena ograničenja korištenja ChatGPT-ja na radnom mjestu. Postoji zabrinutost jer bi zaposlenici mogli ubaciti osjetljive informacije u ChatGPT, koje se potencijalno pojaviti kao rezultat alata negdje drugdje.

ChatGPT Enterprise bi trebao biti odgovor na to. U OpenAI-ju tvrde kako taj alat ne treniraju na poslovnim podacima ili razgovorima klijenata, a njihovi modeli ne uče iz načina na koji su korišteni. Nije otkriveno koliko će ChatGPT Enterprise koštati. Zainteresirani korisnici trebaju kontaktirati s prodajnim timom OpenAI-ja.

U srpnju je Microsoft predstavio specifičnu poslovnu verziju svog alata Bing pokretanog umjetnom inteligencijom, nazvanog Bing Chat Enterprise, i obećao gotovo ista sigurnosna jamstva koja ChatGPT Enterprise sada reklamira.

Microsoft je uložio više milijardi američkih dolara u OpenAI. Nije odmah jasno kako će se ti novi alati za poslovanje temeljeni na umjetnoj inteligenciji međusobno natjecati, piše CNN.